Algemeen

Eindeloos ontdekken bij kinderopvang KOSMO

Kinderopvangorganisatie Columbus Junior gaat verder onder naam KOSMO

OLDENZAAL - Kinderopvangorganisatie Columbus Junior gaat vanaf 1 maart 2023 verder onder de naam KOSMO. De naamswijziging staat symbool voor een belangrijke koerswijziging die de organisatie heeft ingezet. De koers- en naamswijziging dragen bij aan de versterking van de kinderopvang als een duurzame voorziening. De nieuwe naam staat voor toekomstgerichtheid, duurzaamheid en eindeloos ontdekken. Pedagogisch medewerkers zorgen dat het onderweg veilig is en dat de kinderen alles krijgen wat er voor hun ontdekkingstocht nodig is. 

Strategische ontdekkingsreis

Columbus Junior is eind 2021 aan de slag gegaan om te bepalen welke kant zij op wil als organisatie. De kinderen en medewerkers stonden daarbij centraal. “We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan onze strategische ontdekkingsreis; wie zijn we en wat vinden wij als organisatie belangrijk”, aldus Bertilla van Es, manager Strategie & Ontwikkeling bij KOSMO. “Aandacht geven aan elkaar en oog hebben voor elkaar. Duurzaam leven, in verbinding met de natuur, en van mens tot mens. Dat is wat er door onze aderen stroomt en wat wij aan onze kinderen willen meegeven op een ontdekkende en spelende wijze.”

Een nieuwe naam

Na zorgvuldige onderzoeken is de kinderopvangorganisatie erachter gekomen dat een nieuwe naam beter passend is bij waar ze voor staat. ”Wij zijn van mening dat een betere samenleving opgebouwd wordt van kinds af aan. Kinderen moeten stapje voor stapje kunnen uitgroeien tot goede mensen. Daar past een kinderopvang bij die ze uitdaagt en aanmoedigt om zelf op ontdekkingstocht te gaan. En dat doen we vanaf nu onder onze nieuwe naam KOSMO”, vervolgt Bertilla van Es. KOSMO is een verbastering van ‘de kosmos’, de eindeloze ruimte en alles wat dit bevat. Het universum waar wij allen onderdeel van zijn. De organisatie benadrukt het belang van de bewustwording van zijn of haar omgeving bij jonge kinderen. En wil dat kinderen zichzelf kunnen zijn, de ruimte hiervoor voelen en hun grenzen durven te verleggen. KOSMO ziet het grotere geheel en zorgt voor de veilige haven, waarbinnen ze de wereld op hun eigen wijze kunnen ontdekken. 

Pedagogisch beleid

Naast de nieuwe naam, een bijpassende huisstijl, en een nieuw logo wordt er ook gekeken naar het pedagogisch handelen. Het is belangrijk dat de kinderen precies datgene krijgen wat ze nodig hebben. Denk hierbij aan de voedingskeuzes voor de kinderen. Of aan activiteiten met diverse spelelementen of juist gericht op kennis. Zo ontdekken zij samen en vol zelfvertrouwen, ongedwongen de wereld van nu én morgen. Eindeloos ontdekken. Dat is KOSMO.