Algemeen

Drakenbotenrace maakt plaats voor Kartcup

OLDENZAAL - Ronde Tafel 89 organiseerde afgelopen vrijdag de ‘Kartcup’ waaraan 20 bedrijven en een vriendenteam uit de omgeving van Oldenzaal meededen. De organisatie hoopt hier zo’n 4000 euro mee op te halen. Het bedrag onder de eindstreep zal aan Verjaardagsbox Oldenzaal worden geschonken.

Ronde Tafel 89 is een vereniging voor mannen tussen de 21 en 40 jaar. Ze vinden het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk als de opbouw van de vriendschappen die hier plaatsvinden. Ze delen hun kennis, ervaringen en meningen wat bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van alle leden. “Eerdere jaren organiseerden we de Drakenbotenrace op het Hulsbeek,” vertelt Maarten Elferink. “Daarvoor in de plaats is nu de Kartcup gekomen. Het is de bedoeling dat we dit volgend jaar weer gaan doen. Daarom hebben we naast de reguliere bekers ook een wisselbokaal laten maken.”

Ieder team heeft vier leden en tijdens de oefenronde kregen ze uitleg en moesten ze zich door middel van een kwalificatieheat op pole position zien te plaatsen. Rond half zes startte de endurance race van een uur, waarin minimaal drie wissels plaats moesten vinden. Het was regenachtig weer waardoor de eerste kart al vlak na de start achterstevoren op de baan stond. Tijdens de vrijdagmiddagborrel die op de race volgde werden de prijzen uitgereikt. Een dj verzorgde de muziek en een zanger maakte het feest compleet. Een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.