Zakelijk

Marieke Wiegink breidt afslankpraktijk uit met nieuwe kantoorruimte en consulenten

OLDENZAAL - Ongeveer een jaar geleden begon Marieke Wiegink vol enthousiasme als dieetconsulente van Cambridge (Het 1:1 Dieet) in Oldenzaal. Daarvoor zat ze al vijf jaar in Ootmarsum. Intussen loopt het storm, heeft ze er twee collega’s bij en gaan ze uitbreiden.

“We krijgen een tweede kantoorruimte in het compleet vernieuwde ‘Bentheimerstaete’ pand aan de Bentheimergraven 11. Het programma is inmiddels ook een stuk uitgebreider; nog meer op de persoon en het assortiment is fors uitgebreid.

Genietmomentjes zijn toegestaan, dus een wijntje op zijn tijd mag best. Je moet alleen de juiste balans zien te vinden door een leefpatroon te creëren dat bij je past. Kortom we maken voor ieder persoon een passend programma wat bij hem of haar past. Afvallen is goed te doen maar het op gewicht blijven dat blijft een uitdaging. Ook als je op gewicht bent helpen we je om stabiel te blijven.

Marieke volgde zelf diverse diëten, voltooide in 2017 de opleiding tot consulente en werkt sindsdien als ervaringsdeskundige. Ze geniet ervan om mensen met enthousiasme en humor te coachen en te motiveren. “Het is al meer dan 25 jaar een goed, vertrouwd en smaakvol product en er zit een arts achter die alles nauwkeurig bestudeert, dus het is veilig,” legt ze uit. 

Bij Cambridge, dat ook bekend staat als het 1:1 dieet, werkt Marieke volgens een ‘stappenplan’. “Bij de intake bepalen we samen in welke stap je het best kan beginnen en wat bij jou past. De producten waar we mee werken zijn op voorraad, dus na dit gesprek kan je direct met het dieet starten. De consulten vinden één keer per week of één keer per twee weken plaats. En als je het even moeilijk hebt, kan je altijd contact opnemen. Dan reageer ik zo snel mogelijk,” vertelt Marieke. Ook online begeleiding is mogelijk. Het assortiment is sinds de start van haar praktijk in Oldenzaal, vorig jaar alweer flink uitgebreid. Er is behoorlijk wat variatie, dus je hoeft niet iedere dag hetzelfde te eten. 

“Het is jammer dat er in Oldenzaal verwarring is ontstaan over het Cambridgedieet. Veel mensen denken dat het niet meer bestaat, maar wij werken er nog steeds mee en we zitten gewoon weer in Oldenzaal net zoals voorheen. Met goede resultaten en onze praktijken groeien snel! 

Je kan bij ons vervangende maaltijden kopen zoals smoothies, shakes, sauzen en maaltijden. Deze tijdelijke maaltijdvervangers combineren we met normale voeding. En uiteindelijk gaan we terug naar de schijf van vijf, waarbij we dagprogramma’s uitschrijven waar mensen zich goed bij voelen en wat bij hem of haar past.”

Marieke is blij dat het pand waarin de praktijk zich bevindt helemaal is verbouwd en opgefrist. “Het is nu heerlijk licht en gaat fungeren als verzamelgebouw.” Dat past helemaal bij de uitbreiding waar ze mee bezig is. “Inmiddels hebben de consulenten Linda Tijhuis (06-26556803) en Lianne Damhuis (06-16522184) mijn team versterkt. En ik ben nog steeds op zoek naar nieuwe consulenten!”

Wil je een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact op met Marieke (0651305293), Linda of Lianne. Je kan Marieke ook bellen als het je leuk lijkt om zelf als consulente aan de slag te gaan. Meer informatie vind je op www.1 op1dieet.nl.