Uitgaan & Cultuur

WOLF komt in Stadtheater De Bond Oldenzaal

OLDENZAAL - Na de succesvolle film is er nu een theatervoorstelling. De film WOLF was in de bioscopen de best bezochte Nederlandse non-fictiefilm van 2022 en was in 2023 op de televisie te bewonderen. Filmmaker Cees van Kempen kreeg zoveel vragen over de terugkeer van de wolf in Nederland en over het maken van de film, dat hij nu zijn avonturen vertelt in de theatervoorstelling Cees en de Wolf. Deze is zaterdag 13 april te bewonderen in Stadstheater De Bond in Oldenzaal, aanvang 19.30 uur.

Voor zijn project heeft Cees drie jaar lang tussen de wolven in de bossen geleefd. In zijn zoektocht naar het dier vond hij ook het antwoord op talloze vragen die de terugkeer van het dier oproept. Want hoe verandert het leven van de herten, de vossen en de dassen in het bos als de wolf er weer is? Waarom is de wolf dan zo belangrijk voor de natuur en hoe gevaarlijk zijn wolven nou eigenlijk echt? En klopt het dat de wolf en de hond heel erg op elkaar lijken? De antwoorden deelt de filmmaker nu in zijn boeiende voorstelling Cees en de Wolf.

Multimediale voorstelling
In een multimediale theatershow neemt Cees de bezoeker mee in de avonturen die hij in het veld beleeft. Ondersteund met unieke, nooit eerder vertoonde beelden en bijzondere geluidopnames laat hij de bezoeker ervaren hoe het is om oog-in-oog te staan met de wolven in het bos. Op zijn ontdekkingsreis laat hij de wondere wereld van de natuur en de verbazingwekkende geheimen van het bos meebeleven. Voor eenieder die meer wil weten over de wolf is de onderhoudende theatervoorstelling een uitgelezen kans. De voorstelling is leuk en leerzaam voor jong en oud en voor alle aanwezige kinderen is er na afloop een bijzonder presentje.

De theatervoorstelling in Stadstheater De Bond is een extra bijzondere. Na 26 succesvolle voorstellingen in het land wordt de tour namelijk in Oldenzaal afgesloten.

Wolf in Stadstheater De Bond Oldenzaal
Wie op zoek is naar kaarten voor de voorstelling kan deze bestellen via de website van het theater. Wie meer wil weten over de voorstelling kan terecht op www.wolftheater.nl en op de Facebook- en Instagrampagina.