Uitgaan & Cultuur

Genomineerde films Twente Short bekendgemaakt

Wie wint het Gouden Boeskoolmenneke?

OLDENZAAL - Nog een paar weken tot Twente Short: hét festival in Twente voor de korte film. De spanning onder de deelnemers begint op te lopen. De jury heeft namelijk bekendgemaakt welke van de bijna 70 inzendingen genomineerd zijn voor het Gouden Boeskoolmenneke! 

De volgende elf titels dingen mee naar het felbegeerde beeldje:

Quentin Haberman met Balcony Cacophony

Wanneer een rijke dame met een passie voor vormsnoei haar landhuis met weelderige tuinen moet inruilen voor een flatje, kan ze moeilijk uit de voeten met haar nieuwe buurman en zijn vreemde hobby's.

Tim Gersen met Real Love Baby

In deze korte film maakt een stel het wonderlijke proces door van een bevalling. Maar wat ze op de wereld zetten, is niet wat ze hadden verwacht. Deze ietwat duistere komedie hanteert een buitengewone metafoor om een kritische noot te plaatsen bij het materialisme. 

Ties Kalker met Parkeerautomaat

Als het Albanese gezin bestaande uit Dardant, Guray en Nessim de parkeergarage binnenkomt, klaagt het Nederlandse echtpaar Ella en Pieter over de politiek en het leven in het algemeen. Dat leidt tot een botsing van verwachtingen en parkeerboetes.

Niek de Leeuw met Melk

Melk is een film over mijn verwachtingen als homo. Waarom concentreren zoveel mensen zich op de seks tussen twee mannen? Moet je als je uit de kast komt veel seks hebben met veel mannen of is een gezellig leven ook een mogelijkheid?

René Smaal en Angelica Andersson met Don't touch 

Catherina Iosifidis met Amy & May

De vriendschap tussen twee beste vriendinnen wordt op de proef gesteld als ze tijdens een feest twee Franse jongens ontmoeten. 

Sophya Kebets met Floor 43

Tijdens haar nachtdienst staat een vergeetachtige schoonmaakster op het punt om een advocatenkantoor schoon te gaan maken. Ze gaat de verwoestingen ongedaan maken die een indringer heeft aangericht in het kantoor.

Yazan Rabee met BACK

's Nachts ben je terug in je geboorteplaats, rennend, achtervolgd door onzichtbare mannen. Op zoek naar een veilige plek die je nooit kunt bereiken. Het is de terugkerende nachtmerrie van veel Syriërs die hun thuisland zijn ontvlucht.

Bastiaan Rook met Amy and I

In een gezellig restaurant vieren Amy en haar vriend John hun jubileum. In het gesprek waarbij ze terugkijken op hun relatie blijkt dat er de laatste tijd meer downs dan ups waren. 

Thomas van Lisdonk met Impulse

Op 6 december 1917 worden treincoördinator Vincent en zijn collega gewaarschuwd voor een aanvaring in de haven. Als ze onmiddellijk moeten evacueren, realiseert Vincent zich dat hij voor een laatste taak staat.

Marie Lormeau met De Wissel

Wanneer een nieuwsgierige, jonge vrouw een antieke kist vindt, besluit ze om deze mee naar huis te nemen en hem een nieuw leven te geven.

Ze zal al snel ontdekken dat het geen gewone kist is. De elf genomineerde films zijn allemaal te zien tijdens Twente Short, op zondagmiddag 19 november.  Filmhuis Oldenzaal organiseert voor de zevende keer Twente Short, hét festival in Twente voor de korte film. Filmmakers uit heel Nederland doen mee aan Twente Short. De jury van Twente Short bestaat uit Ronald Voort, Herman Reckman en Niels Bourgonje. Twente Short vindt plaats op zondag 19 november om 13.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,00, inclusief een drankje. Het vertoningsadres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25.

Volg Filmhuis Oldenzaal op Facebook en Instagram.

Voor verdere info zie http://filmhuisoldenzaal.nl/filmfestival