Uitgaan & Cultuur

Wie is verrassingsartiest bij benefietconcert Ontroerend Goed?

OLDENZAAL - Het Dames Smartlappenkoor Ontroerend Goed bestaat vijftien jaar en viert dat met een speciaal jubileumconcert op zondag 21 april. Behalve een gevarieerd muzikaal programma staat de bezoekers nog een optreden van een verrassingsartiest te wachten.

Wie dat is, wordt tot zondagmiddag 21 april geheim gehouden. Wel is al bekendgemaakt dat de bezoekers bij binnenkomst in zaal Rouwhorst muzikaal worden onthaald door de dames en heren van ‘Nee hè, ook dat nog’. Daarna belooft het vanaf 14.30 uur een muzikaal feest te worden met natuurlijk Nederlandstalige smartlappen en Duitse schlagers maar ook een blok met liedjes rond het thema liefde en als extra een muzikale ode aan Oldenzaal.

In de eigen stad zijn de 32 dames van Ontroerend Goed en de eigen begeleidingsband in de afgelopen vijftien jaar een graag geziene gast geworden in onder andere verzorgingshuizen maar ook bij muzikale evenementen in bijvoorbeeld de stadstuin bij De Bombazijn. De optredens nodigen uit om mee te zingen.

Goed doel
Aan het jubileumconcert heeft het koor een goed doel verbonden. De volledige opbrengst is bestemd voor ‘Team Oldenzaal klimt tegen MS’, dat op tweede pinksterdag deelneemt aan een actie op de Franse bergreus Mont Ventoux. Het ziet er naar uit dat dankzij het jubileum- c.q. benefietconcert van Ontroerend Goed een mooi bedrag kan worden overgemaakt voor medisch onderzoek naar betere medicatie om uiteindelijk deze immuunziekte de wereld uit te helpen. Want er hebben zich al enkele honderden bezoekers aangemeld voor het concert op 21 april.

Kaarten (kosten 7,50 euro) zijn nog verkrijgbaar bij Tourist Info aan de Grootestraat 35 en online via: mijnetickets.shop/oldenzaals-dames-smartlappenkoor-ontroerend-goed. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de actie tegen MS te sponsoren. Voor een gift kunnen belangstellen zich melden bij het secretariaat van het koor: huiskesmarjo@gmail.com.