Uitgaan & Cultuur

Finale van zangtalentenjacht in Stadstheater de Bond

Twents Carmel College presenteert Grab the Mic!

OLDENZAAL - De finale van de allereerste editie van de zangtalentenjacht ‘Grab the Mic!’ vond plaats op woensdag 5 juni: de sterren van de hemel en het dak eraf. Het was niet de vraag óf je hier bij wilde zijn, je móest erbij zijn! 

Voorrondes op locaties
Zestien leerlingen, de beste zangtalenten van Twents Carmel College, stonden op 5 juni op het podium om hun acts te laten horen. Deze talenten zijn geselecteerd tijdens voorrondes op alle TCC-locaties. Een professionele en onafhankelijke jury van experts zal de acts beoordelen. De leerlingen streden in de ‘grand final’ van Grab the Mic! om de titel beste vocalist van TCC. 

Onder begeleiding van livemuziek
Voorafgaand aan de finale hebben alle deelnemers workshops gevolgd op het gebied van podiumpresentatie, zangtechnieken en focus. Ze hebben gerepeteerd met een band en een gezamenlijk openingsnummer ingestudeerd. De begeleiding door livemuziek zorgde voor een extra dimensie aan hun optredens.

Samenwerking leerlingen
De leerlingen van het Praktijkonderwijs hebben gezorgd voor de aankleding van het podium, terwijl de leerlingen van Zorg en Welzijn verantwoordelijk waren voor de make-up en kapsels van de deelnemers. Deze samenwerking laat zien hoe veelzijdig en getalenteerd de leerlingen zijn.

Beste vocalist van TCC
De winnaar van de finale kreeg niet alleen de titel beste vocalist van TCC, maar ook een prachtige prijs en de kans om op te treden bij een groot evenement. De organisatie was zeer enthousiast en hoopt van deze activiteit een traditie te kunnen maken.