Uitgaan & Cultuur

Te Land, ter Zee en in de Lucht Oldenzaal

Tobbedansen zorgt voor zomers spektakel op Het Hulsbeek

OLDENZAAL - Junior Kamer Oldenzaal hield zaterdag 22 juni voor het derde jaar op rij Te Land, ter Zee en in de Lucht Oldenzaal op Het Hulsbeek. Het was wederom een mooie editie met zo’n 45 teams die van de schans afgingen.

Het spelonderdeel dat op het programma stond, was ’Tobbedansen’. De deelnemers probeerden in een zelfgemaakte tobbe, kist of ander glijdend voorwerp vanaf het vertrekpunt bovenaan de helling zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Op het eind moest het ’bootje’ worden verlaten en de bel worden geluid.

De race werd weer een spektakel voor jong en oud en ook de meer dan duizend toeschouwers genoten van dit zomerse festijn met volop hilarische momenten.

Er was ook een KIDS ochtend, waarbij de kinderen van de schans af konden in een zwemband. Ook waren er springkussens en spellen zoals boogschieten, waaraan zij konden deelnemen.

Na het middaguur waren de volwassenen aan de beurt. Wie zou er als eerste bij de finishbel zijn? Sommigen vroegen zich ongetwijfeld af of het wel zo’n goed idee was geweest om mee te willen doen. Met een angstig gezicht gingen ze van de schans. Anderen hadden de grootste lol en stortten zich onbevreesd in het diepe. Johan Vlemmix (deelnemer en later starter en jurylid bij het legendarische tv-programma ’Te land, ter zee en in de lucht’) was weer aanwezig om de deelnemers te interviewen en het startshot te geven. De snelste tijd werd neergezet door C.V. De Tuffelkeerlkes in 3,87 seconden. Tweede werd ROC Harlequins in 4.04 seconden en derde Ariël naar de bel in 4.28 seconden.

Het was de laatste editie van Te Land, ter Zee en in de Lucht Oldenzaal die de Junior Kamer Oldenzaal organiseerde. Er wordt gezocht naar een andere partij die het evenement wil overnemen.

 

Foto’s: Siebe Grijpma