Uitgaan & Cultuur

Start leesclubs diverse genres in Oldenzaal

OLDENZAAL - Hou je van lezen en zou je daar wat meer mee willen doen? Doe mee aan een leesclub. Want samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je gelijkgestemden. Maak kennis met de leesclubs van Senia op dinsdag 28 mei om 14.00 uur in Bibliotheek Oldenzaal, te Oldenzaal.

Samen lezen
In een leesclub lees je dezelfde boeken en bespreek je deze samen. Wanneer je via Senia lid wordt van een leesclub neemt Senia je veel werk uit handen. Elke Senia leesclub maakt jaarlijks een selectie van boeken die de leesclubleden willen bespreken. Dit gebeurt aan de hand van uitgebreide keuzelijsten die door Senia ieder jaar met zorg worden samengesteld. Van de gekozen boeken ontvangen leden leeswijzers met uitgebreide achtergrondinformatie en discussievragen. Hiermee zijn de besprekingen verdiepend en inspirerend. Senia faciliteert leesclubs over uiteenlopende genres: van moderne literatuur tot klassiekers en van geschiedenis of filosofie. Er zijn ook leesclubs die Engelse, Franse of Duitse literatuur bespreken. Daarnaast zijn er ook luisterclubs waarin muziek van vroeger en nu uit de meest uiteenlopende stijlen worden besproken.

Informatiebijeenkomst
Maak vrijblijvend kennis met de leesclubs van Senia tijdens een bijeenkomst over leesclubs van diverse genres op dinsdag 28 mei om 14.00 uur in Bibliotheek Oldenzaal, In den Vijfhoek 75 te Oldenzaal.

De toegang is gratis en iedereen die belangstelling heeft voor Senia’s leesclubs Moderne Literatuur is welkom. Bij genoeg animo wordt ter plekke een nieuwe leesclub opgericht.

Meer informatie kunt u vinden op de website senia.nl/meedoen/kom-kennismaken/

Aanmelden
Als je bij deze bijeenkomst aanwezig wil zijn, willen ze graag dat je je vooraf aanmeldt.
Dat kan via jolandakl@hotmail.com.

Over Senia
Senia brengt al vijftien jaar mensen samen rondom boeken en muziek. Inmiddels zijn er zo’n 1850 lees- en luisterclubs met bijna 12.000 leden, verspreid over het hele land. www.senia.nl

Uw reactie