Uitgaan & Cultuur

Vrijdag 1 september 2023

Spetterende bands tijdens Oldenzaal Muzikaal

OLDENZAAL - Spetterende rockabilly uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten en Mexico City, classic rock van Twentse bodem en Nederlandstalig werk van de onverslijtbare Amazing Stroopwafels. Met twaalf acts op negen podia komt Oldenzaal Muzikaal op vrijdag 1 september weer met een sterk bezet festival.

Het hoofdpodium in de Stadstuinen is weggelegd voor twee uiteenlopende hoofdacts. Sjako! en de Hillbilly Moonshiners. Met een combinatie van individueel vakmanschap en sterke liedjes groeide Sjako! in de jaren 90 uit tot een alternatieve Nederlands Toto. The Hillbilly Moonshiners tappen uit een ander vaatje. Hun repertoire bestaat uit country en bluegrass, afkomstig uit de moerassen van Louisiana, de katoenvelden van Mississippi en de Blue Ridge Mountains in Tennessee. Ze staan garant voor herkenbare liedjes in een onmiskenbaar bluegrass jasje.

De regionale inbreng komt dit jaar van drie bands: Wolf to the Moon (classic rock van The Stones tot Deep Purple), The Pandareds (aanstormend talent uit Dinkelland met hits van Doe Maar en Coldplay maar ook van ZZ Top en Mumford & Sons) en als laatste Seven Stories, dat samen met gastzangeres Debby Mureau veel tijd heeft geïnvesteerd in een Tina Turner-set. De liefhebbers van opzwepende rockabilly worden met optredens van Los Killes Tones uit Mexico, het Engelse trio Rampage en het Hot Rod Walt Trio uit Amerika bediend.

Het festival vindt plaats in de stadstuinen van Oldenzaal, de omliggende horecagelegenheden en Café Olde Weghuis in Zuid Berghuizen. Alle bands kunnen worden bekeken en beluisterd op oldenzaalmuzikaal.nl, waar het volledige programma ook te bekijken en te downloaden is.