Uitgaan & Cultuur

'Proef en kijk bij de boer'!
Donderdag 11 augustus en 1 september, 10-12.00 uur

OLDENZAAL - Pak de fiets en ga op de 'proef bij de boer' op donderdag 11 augustus en donderdag 1 september. Een superleuke fietstocht van 44 km, langs 5 boerderijen, waar je verschillende lekkernijen kan proberen en natuurlijk kan genieten van de natuur! Ook mensen die de tocht liever met de auto doen, zijn van harte uitgenodigd.

Oldenzaal is ook de poort naar het nationaal landschap Noordoost-Twente. Oldenzaal is een stad die omringd is door prachtige natuurgebieden en mooie bossen. Meld je aan voor deze onvergetelijke en smakelijke fietstocht énauto tocht.

Start!

Het begin is bij het treinstation Oldenzaal tussen 10:00 en 12:00 uur. Hier kun je bij het treinstation gratis je auto parkeren. Voordat je aan de tocht begint, kun je het lekkere appeltje van de AH ophalen bij de start. Aanmelden kan via de site www.uitinoldenzaal.nl  [ uiterlijk 2 dagen van tevoren]. 

'Proef en kijk bij de boer'

Deze week vertellen we graag over de eerste 3 te bezoeken boerderijen. Je krijgt dus alvast een voorproefje.

1. Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke

Misschien stond een bezoekje aan dit leuke bedrijf nog steeds op je bucketlist? Kom ontdekken, proeven, genieten op ’t Düvelshöfke tijdens de fietstocht rondom Oldenzaal. Ieder seizoen is er divers fruit te plukken. Momenteel is het genieten van zomerfruit! Wil jij je eigen geplukte fruitbakje? (tegen betaling) Neem dan je eigen bak, doos of emmer mee! Er zijn ook al een aantal bloemen in de pluktuin. Neem de tijd om daar eens doorheen te wandelen.

Tijdens de fiets- en autotocht word je verrast met een overheerlijk eigen gemaakt sapje van fruit uit eigen fruitgaard.

’t Düvelshöfke, Duivelsdijk 21, Oldenzaal. www.duvelshofke.nl

2. Landgoed Kaamps

Zo dichtbij en zo leuk om eens te bezoeken. Midden in Twente in het kleine dorpje Deurningen ligt het prachtige Landgoed Kaamps. Hier is de familie Nijland dagelijks bezig, met heel veel liefde, met de 280 koeien, die zorgen voor de dagverse melk, zuivelproducten en kaas. Echte passie voor het boerenvak die al generaties lang bestaat. Tijdens deze fiets- en autotocht mag een kaasplankje dan ook niet ontbreken. Neem ook deze dag de tijd om een kijkje te nemen op het gehele landgoed. De belevingsboulevard is een must en geheel gratis te bezoeken.

Landgoed Kaamps, Vliegveldstraat 4a, Deurningen. www.kaamps.nl 

3. Vrielink's Zuivel en vlees Boerderijwinkel

In augustus 2020 is het familiebedrijf Vrielink begonnen met de verkoop van verse melk rechtstreeks uit de melktank. Na een succesvolle start en veel goede reacties zijn ze langzamerhand het assortiment gaan uitbreiden. Héérlijk en smaakvolle streekproducten rechtstreeks van het land of van eigen erf. Zelf te tappen melk, kakelverse eieren, eigen rundvlees, droge worst, grillworst en verschillende Zuna kaassoorten. Tijdens deze fiets- en autotocht word je getrakteerd op een lekker broodje ambachtelijk vlees.

Vrielink, Oude Deurningerstraat 8, Deurningen. www.vrielinkszuivel-en-vlees.nl

Aanmelden kan nog:

De fietstocht 'Proeven en kijken bij de boer'! is 44 km lang en is op donderdag 11 augustus en donderdag 1 september. Met de auto ga je van bedrijf naar bedrijf over de autowegen. De start is tussen 10.00-12.00 uur. Kosten deelname: € 19,95 per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar € 17,95. Wil je een e-bike huren? We bemiddelen graag! Laat je informeren over de mogelijkheden.

Aanmelden kan tot 1 dag van te voren via de webshop: www.uitinoldenzaal. nl/ webshop/arrangementen/ of loop even binnen bij de Grootestraat 35 in Oldenzaal.

Volgende week volgt een doorkijkje naar de laatste 2 boerderijen.

Oldenzaal, jouw plek.

Oldenzaal Promotie

Stichting Oldenzaal Promotie is verantwoordelijk voor de citymarketing van Oldenzaal en beheert de Tourist Info aan de Grootestraat 35-37 in Oldenzaal.

Meer weten? Kijk op www.uitinoldenzaal.nl