Uitgaan & Cultuur

Ontroerend Goed viert jubileum met bijzonder benefietconcert

OLDENZAAL - Het Dames Smartlappenkoor Ontroerend Goed bestaat vijftien jaar en viert dat met een speciaal jubileumconcert. De opbrengst van de muzikale middag op zondag 21 april in zaal Rouwhorst is volledig bestemd voor medisch onderzoek naar de auto-immuunziekte MS.

Ontroerend Goed begon nog met een klein gezelschap maar is in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot een groot koor met 32 dames en een eigen begeleidingsband van vijf muzikanten. De wekelijkse repetities onder leiding van dirigente Ingrid Lemmink staan al enige tijd in het teken van het benefietconcert, waarvoor de kaartverkoop onlangs is gestart.

Het belooft vanaf 14.30 uur een muzikaal feest te worden met natuurlijk Nederlandstalige smartlappen en Duitse schlagers, maar ook een blok met liedjes rond het thema liefde en als extra een muzikale ode aan Oldenzaal. De bezoekers staan bij binnenkomst al een muzikale verrassing te wachten, verzorgd door de dames en heren van ‘Nee hè ook dat nog’.

In de eigen stad is Ontroerend Goed een graag geziene gast in onder andere verzorgingshuizen, maar ook bij muzikale evenementen in bijvoorbeeld de stadstuin bij De Bombazijn. De optredens nodigen uit om mee te zingen. “Dat gebeurt vooral in verzorgingshuizen luidkeels met de smartlappen van vroeger”, stelt Ingrid Mentink, lid vanaf ongeveer het prille begin, lachend vast. 

De optredens blijven niet beperkt tot Oldenzaal. Zo heeft Ontroerend Goed de eervolle uitnodiging gekregen voor deelname aan het befaamde Smartlappenfestival in Amersfoort op 13 april. Het succes hebben de dames onder andere te danken aan het feit dat het repertoire regelmatig wordt vernieuwd. “We brengen nu naast aloude hits als ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Costa del Sol’ ook modernere meezingers”, zegt Jan Platvoet, basgitarist van de begeleidingsband. Het optreden in Amersfoort kan worden gezien als de generale voor het eigen jubileumconcert.

Dat aan dit concert een goed doel is verbonden komt mede door Jan Platvoet. Zijn dochter heeft sinds enkele jaren MS, dat kan leiden tot uitval van verschillende delen van je lichaam. Er vindt veel medisch onderzoek plaats naar betere medicatie om uiteindelijk deze immuunziekte de wereld uit te helpen.  Om dat financieel te ondersteunen neemt Jan Platvoet en zijn dochter als leden van ‘Team Oldenzaal klimt tegen MS’ deel aan een actie op tweede pinksterdag op de Franse bergreus Mont Ventoux. “We hopen als koor een mooie financiële bijdrage te kunnen leveren”, zegt Ingrid Mentink.

De eerste tekenen daarop zijn gunstig gezien het verloop van de kaartverkoop. Een kaartje kost € 7,50 en is te verkrijgen bij Tourist Info aan de Grootestraat 35 en online via de website mijnetickets.shop/oldenzaals-dames-smartlappenkoor-ontroerend-goed

Daarnaast bestaat de mogelijkheid de actie tegen MS te sponsoren. Daarvoor worden plaatselijke ondernemers benaderd maar belangstellenden kunnen zich voor een gift ook melden bij het secretariaat van het koor: huiskesmarjo@gmail.com.

Reacties

  • door Fred
  • 29 dagen geleden

Komt allen want in de eerste plaats een fantastische uitvoering maar ook zijn de entree gelden bestemd voor onderzoek naar de ziekte MS