Uitgaan & Cultuur

De charme van de Oldenzaalse stadstuin en stadsbrouwerij De Bombazijn

Ontdek en proef

OLDENZAAL - In de Oldenzaalse stadstuin en stadsbrouwerij De Bombazijn, iedere zaterdag open van 14.00 tot 23.00 uur, zijn deze maand volop gratis activiteten. Kom genieten van live bands, twintig topkoren of het Pink Plop Festival met Bier Brouw Festival tijdens de pinksterdagen.

Hemelvaartsdag (9 mei)
Twee live bands en hemels bierterras, foodtrucks & koffiebar
Met: Arthur Ebeling & Band en Woodgrain
Van 13.00 tot 19.00 uur 

Zaterdag 11 mei
Graan en Koren Festival
Met twintig topkoren uit de wijde omgeving
Toegift: George Michael Tribute Band
Van 11.00 tot 19.00 uur 

Pink Plop Festival
Zaterdag 18 mei: OOGST
Open Oldenzaals Graanzak Smiet’n Toernooi
96 teams strijden om de OOGST-bokaal
Muzikale oetsmieter: WAAZ 

Zondag 19 mei: Gouden Stroatbus-feest
50 jaar op de weg - 35 jaar als rijdend Stroat-café
Gouden Dans- en Muziekfeest
Met drie live bands
Van 14.00 tot 20.00 uur

Maandag 20 mei: Bier Brouw Festival
Aes ambachtelijke meesterbrouwers laten u proeven van de allerfijnste craftbieren. Muzikale omlijsting: Jan Wessels Quintet , Leif de Leeuw Band, Allman Brothers revisited

Boeskool is Los
22-23-24 augustus
Zomers terras + live muziek

Oldenzaal Muzikaal
6 september - live muziek
Info: www.debombazijn.nl

Pink Plop Festival
Onder deze noemer organiseren enkele Oldenzaalse organisaties een vrolijk, muzikaal, smakelijk en gratis festival om de pinksterdagen in aangename sfeer door te komen. Pink Plop is een festijn met een programma voor de hele familie. Tijdens het programma kunnen de gasten drie dagen genieten op een gastvrij terras met daar omheen aanbieders van de lekkerste lekkernijen.

Een historische stadstuin
Het Pink Plop Festival vindt plaats in een tuin met een bijzondere historie. Deze ligt verscholen in het hart van de oude binnenstad. In vroegere eeuwen had deze tuin een functie als voedselbron voor de bevolking in tijden dat de stad werd belegerd door vijandelijke troepen. En dat gebeurde nogal eens.

Nu is het vooral een toevluchtsoord voor wie de rust zoekt en enkele dagen in het jaar de ideale plek om mooie feesten, concerten en andere evenementen te houden.  

Stadsbrouwerij
De Bombazijn i.o.
Opgericht in 2014 en nog altijd, stap voor stap voor stap, doende een duurzame kleinschalige, ambachtelijke brouwerij te realiseren. Daarbij staat voorop dat de uitstraling van het huidige historische gebouw en de bijzondere sfeer binnen behouden blijven. Het voornemen is om alle noodzakelijke moderne faciliteiten voor het brouwen en bottelen ondergronds aan te leggen. Tijdens het Pink Plop Festival bent u welkom voor een introductie door een van de aanwezige vrijwilligers. Ook kunt u hier alle informatie krijgen over de wijze waarop u alles mede mogelijk kunt maken.

Oldenzaal, je moet er geweest zijn
Eenieder die er al geweest is, mag dit overslaan. Bent u hier in de regio te gast, dan verdient het zeer de aanbeveling om de Boeskoolstad aan te doen. De ruim 1.100 jaar oude basiliek met de toren kan bezocht en beklommen worden. De Groote Markt is een oergezellig plein vol terrassen en wie van winkelen houdt, die hoeft zich ook niet te vervelen. En natuurlijk eindigt uw bezoek met een hopelijk lang bezoekje aan het terras van Stadsbrouwerij De Bombazijn (iedere zaterdag van 14.00 tot 23.00 uur).

 

Uw reactie