Uitgaan & Cultuur

Oecumenische Oogstdankdienst op 3 september

DE LUTTE - Er zal een oecumenische oogstdankdienst gehouden worden op zondag 3 september op Erve Binkhorst van de familie Sanderink, Lossersedijk 10, 7587 RC De Lutte. Deze dienst wordt georganiseerd op initiatief van LTO Noord en Zij-Actief afdelingen Losser, De Lutte en Beuningen. Aan de voorbereiding van de dienst werken de katholieke geloofsgemeenschappen van Losser, De Lutte en Beuningen en de Protestantse Gemeente Losser mee. 

Voorgangers in deze dienst zijn: pastor Ingrid Schraven en dominee Hennie Marsman. Het koor uit Beuningen onder leiding van Ursula Hesselink verleent haar muzikale medewerking. Voor de kinderen is er kinderkerk. Door de dames van Zij-Actief wordt de aankleding van het erf verzorgd.

Het thema van de dienst is: Leven bij het water. De collecte is bestemd voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (taaislijmziekte).

De oecumenische oogstdankdienst begint om 10.30 uur. Hierdoor vervallen de zondagse kerkdiensten in de katholieke kerken van Beuningen en De Lutte en in de protestantse kerk van Losser.

De dienst vindt plaats in de open lucht. Bij regen wijken ze uit naar de kapschuur. Na de dienst is er gelegenheid voor een kopje koffie met een boterham met ei. Ook kunt u het bedrijf van de familie Sanderink bezichtigen. U bent allen van harte welkom.

Namens de deelnemende organisaties:

LTO - Tine Welman

Zij-Actief -  Ans van Langen

Katholieke geloofsgemeenschappen -  pastor Ingrid Schraven

Protestantse Gemeente Losser - ds. Hennie Marsman