Uitgaan & Cultuur

Muziekvereniging Semper Crescendo verwelkomt Nikki Kleijsen als nieuwe orkestdirigent

OLDENZAAL - Koninklijke muziekvereniging Semper Crescendo uit Oldenzaal kondigt met trots de benoeming aan van Nikki Kleijsen als de nieuwe dirigent van hun harmonieorkest. Met een indrukwekkende gedrevenheid en een passie voor muziek brengt Nikki een frisse en energieke visie naar de vereniging.

Nikki Kleijsen heeft een uitgebreide achtergrond in de wereld van de harmoniemuziek. Ze heeft klarinet en directie gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium en heeft een breed scala aan masterclasses gevolgd. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring opgebouwd als (inval)dirigent bij diverse orkesten, vooral in het oosten van het land. Tijdens de proefdirecties met het orkest vielen onder meer haar enthousiasme, gedrevenheid en inspiratie op, waardoor ze direct een goede match was met de vereniging.

De voorzitter van Semper Oldenzaal, Jorn Huiskes, sprak zijn enthousiasme uit over de nieuwe benoeming: "We zijn verheugd om Nikki te verwelkomen als onze nieuwe orkestdirigent. Ze heeft veel overtuigingskracht en gaat uitdagingen zeker niet uit de weg. We zijn dan ook overtuigd dat Nikki onze rijke muzikale traditie zal voortzetten en dat we samen met haar nieuwe prestaties kunnen neerzetten.”

Kleijsen is zelf even enthousiast over haar nieuwe rol: "Het is een eer om deel uit te maken van Semper Oldenzaal en om samen te werken met de getalenteerde muzikanten uit het eerste divisie-orkest. Ik kijk ernaar uit om samen muziek te maken, balans binnen het orkest te creëren en voor meer jeugd binnen de vereniging te zorgen. Jeugd is immers de toekomst!”

Afgelopen maandag 4 september was de eerste repetitie met Kleijsen en samen met de leden van Semper kijkt ze reikhalzend uit naar de nieuwe muzikale avonturen. Op zaterdag 25 november staat het eerste concert onder leiding van Kleijsen op de kalender.