Uitgaan & Cultuur

Shakespeare at his best, maar dan ‘zo as wiej dat doet’

Meertalig Shakespeare-vertier bij Landgoed de Hulst

OLDENZAAL - In 2020 speelde het Nederlands-Duitse King’s Men al eens een voorstelling in het Kalheupinkpark in Oldenzaal. Dit jaar opent Landgoed de Hulst aan de Bentheimerstraat haar poorten voor het publiek. Met oude bomen als coulissen en de villa van wijlen Joan Gelderman als achtergrond speelt het grensnegerende gezelschap het krachtige drama King Lear. Natuurlijk in de geheel eigenzinnige en aanstekelijke verteltrant van King’s Men in een mix van Nederlands, Duits, Engels en Twents. BT’er Laurens ten Den, een van de acteurs, kijkt ernaar uit om terug te keren naar Oldenzaal.

Foto: Ceasare Schuit
Foto: Ceasare Schuit

King Lear
Op zijn oude dag wil koning Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Als Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort. Een tijdloze klassieker over ouder worden en het verlies van macht. ”Mit voller Liebe und Leidenschaft, met humor, hedendaagse hartstocht en veural met onmeunig völle wille!” aldus Laurens.

Informatie en kaarten
U kunt King Lear beleven op zaterdag 22 juni om 19.30 uur en zondag 23 juni om 15.00 uur. Het is raadzaam tijdig te reserveren; door de intieme setting zijn er per voorstelling slechts honderd plaatsen beschikbaar. U zit buiten aan bistrotafeltjes, beschut tegen regen of zon. Tijdens de voorstelling kunt u genieten van een hapje en een drankje. Tickets zijn verkrijgbaar via Stadstheater De Bond. 

King’s Men
King’s Men maakt op energieke en hartveroverende wijze Shakespeares grote verhalen toegankelijk voor een breed publiek, in een taalmix van Nederlands, Deutsch, English en streektaal. Schwierig? Bi’j gek. No fear Shakespeare! De klassiekers worden met lichtheid en humor naar het heden bewerkt. De voorstellingen spelen open-air op bijzondere erfgoedlocaties aan beide kanten van de Nederlands-Duitse grens. Meer informatie via: www.kingsmen-openair.com

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein Westfalen, Fonds Podiumkunsten, Euregio (Kleinprojectenfonds Interreg VI A), Cultuurfonds Overijssel, Werte Stiftung Münsterland, Kloster Bentlage, Wilminktheater Enschede.