Uitgaan & Cultuur

In het hol van de leeuw!

Koningsdag Oldenzaal

OLDENZAAL - STOFO (Stichting Oranje Feesten Oldenzaal) organiseert ook dit jaar voor de Oldenzaalse Gemeenschap een fantastische Koningsdag. Het team, dat bestaat uit zeven zeer enthousiaste leden, heeft weer kans gezien een feestelijk programma samen te stellen voor alle leeftijden.

Koningsdag zou geen Koningsdag zijn zonder de Kinder-Vrijmarkt en daar wordt dan ook om 8.00 uur mee afgetrapt. Op de Vrijmarkt kan je kopen en verkopen en je moet er op tijd bij zijn wil je nog een plekje in het centrum kunnen vinden.

De Vrijmarkt wordt gehouden op de Ganzenmarkt, de Marktstraat en de Kerkstraat. Dit jaar is het om veiligheidsredenen niet toegestaan de spulletjes uit te stallen in de Wilhelminastraat en de Hofmeijerstraat!  

Naast de Vrijmarkt zijn er natuurlijk tal van andere evenementen die verdeeld over de Koningsdag bijdragen aan het feest. De alom bekende Boekenmarkt start om 9.00 uur, met een dertigtal stalletjes, aan de rand van de Ganzenmarkt en de Leo’s hebben wat lekkers voor de kinderen van 6 tot 14 jaar klaar staan met wat te drinken. Ook hebben de Leo’s voor een te gek springkussen gezorgd. Niet zomaar een springkussen maar met een klimtoren. Je vindt dit leuke evenement op het Plechelmusplein.

Op het Plechelmusplein vindt tevens de start plaats van de Classic (Oranje) rally. Tal van klassieke auto’s nemen deel aan een oriëntatietocht door het Twentse land.

Zoals elk jaar nemen Tubantino en Hantei hun plek in bij het Gemeentehuis waar op indrukwekkende wijze hun kunsten worden vertoond.

’In het hol van de leeuw’ –

de Palthetuin kleurt oranje!

Na het daverende succes van hun Koningsdag-Event vorig jaar, zijn de dames van de Lions BOCA – Oldenzaal in samenwerking met de heren Lions weer present in de Palthetuin met een geweldig Oranje activiteitenprogramma voor kinderen onder de noemer ’In het hol van de Leeuw!’

Glittertattoos, koninklijk nagels lakken, een vogelhuisje bouwen, een echt Twentse Goastok pimpen & versieren, op de foto met een levensgrote Willem Alexander en Maxima, blik gooien, kleurplatenwedstrijd en nog veel meer kinderactiviteiten zullen op Koningsdag onder begeleiding in de Palthetuin plaats vinden. Een vrije gift wordt op prijs gesteld en zal worden gedoneerd aan het goede doel. Het goede doel waar ze dit jaar geld voor ophalen tijdens de Oranjemarkt in de Palthetuin is Humanitas ’Vang je droom’. Het gaat speciaal om de kinderen in Oldenzaal uit bijstandgezinnen.

De Bombazijn heeft het terras open voor een drankje, er is een stroopwafelkraam en De Zoete Kruimel is present met ambachtelijke patisserie. Kortom, de Palthetuin laat zich op Koningsdag 2023 weer van zijn beste kant zien met uitgebreid Oranje vertier voor jong & oud!

Kijk voor meer info op de website www.Koningsdagoldenzaal.nl 

In de Stadstuin (Palthetuin) nemen ze deel aan ’In het hol van de leeuw’. De activiteit bestaat uit het zelf bouwen van volgelhuisjes en het inleveren van de op scholen uitgedeelde kleurplaat. Ook het verkiezen van de mooiste kleurplaten vindt in deze tuin plaats.Het feestelijk gebeuren wordt muzikaal aangekleed door Het Piepenrek, De Hapjes en het Smartlappenkoor die je eveneens in het centrum aantreft.

Maar uiteraard is er ook aan een hapje en een drankje gedacht en kan je daarvoor terecht bij de diverse kramen op de Ganzenmarkt en in de Stadstuin.

Kleurplaat

Een mooie kleurplaat getekend door Roy Vogelzang wordt de komende week verspreid op de basisscholen om nog meer kinderen en ouders te enthousiasmeren op Koningsdag naar het centrum van Oldenzaal te komen!