Uitgaan & Cultuur

Kom op 7 oktober naar het Zilver Cultuurfestival 55+

OLDENZAAL - Het Zilver Cultuurfestival 55+ vindt op zaterdag 7 oktober plaats. BoesCool55+ en Twents Zilver organiseren dit festival speciaal voor alle 55+'ers uit Oldenzaal. Tussen 11.00 en 16.00 uur kun je bij Sociaal Cultureel Centrum Willemien workshops volgen van o.a. stoelyoga, beeldende kunst en verhalen vertellen. Daarnaast zijn er optredens van diverse koren en dansgroepen. Ook kun je een informatiemarkt bezoeken waarbij cultuuraanbieders zoals het Filmhuis, Stadstheater de Bond, BoesCool55+ en Twents Zilver vertellen over hun aanbod en zijn er zorgaanbieders en vervoersdiensten aanwezig zijn.

BoesCool55+ maakt onderdeel uit van de Stichting BoesCoolFit en zorgt in samenwerking met de lokale cultuur- en sportaanbieders voor een groot en gevarieerd aanbod voor 55-plussers in Oldenzaal. Het doel van BoesCool55+ is om de Oldenzaalse 55+ers kennis te laten maken met verschillende vormen van cultuur en sport. Cultuurparticipatie door ouderen heeft een aantoonbare maatschappelijke meerwaarde. Mensen kunnen hun artistieke ambitie nastreven, hun talenten blijven ontwikkelen en zij worden mentaal uitgedaagd.

Kunst en cultuur brengt inspiratie, gespreksstof en nieuwe inzichten, zeker ook op oudere leeftijd. Het maakt je lijf en geest gezonder, het verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in én aan je dag. Bij Twents Zilver (een samenwerking tussen Kaliber Kunstenschool en Impuls) gaan ouderen aan de slag met kunst, bijvoorbeeld met persoonlijke begeleiding of een groepscursus van professionele docenten.