Uitgaan & Cultuur

Expositie in Willemien van schilderijen Raymond Westhoff met bijzonder verhaal

OLDENZAAL - Wethouder Murat Yilderim verrichtte in Willemien de feestelijke opening van  de expositie met schilderijen van Raymond Westhoff. Tot 1 oktober zijn ze in het sociaal cultureel centrum aan de Wilhelminastraat door iedereen te bezichtigen.

De schilderijen vormen een kleine kunstroute met een bijzonder verhaal. Dat komt mede door de voorgeschiedenis. Raymond Westhoff begon enkele jaren geleden na een bizar ongeluk met zijn mountainbike, waarbij hij een dwarsleasie opliep, als onderdeel van zijn revalidatie met schilderen.

Wethouder Murat Yilderim (o.a. cultuur en bewonersparticipatie) refereerde daaraan in zijn toespraak en gaf aan dat Raymond een inspiratiebron voor velen kan zijn, door te kijken naar wat allemaal wel mogelijk is.

In het sociaal cultureel centrum vinden al tal van activiteiten plaats. Het ontwikkelt zich steeds meer als de huiskamer van Oldenzaal. Met de expositie zorgt Raymond Westhoff voor een primeur. “We waren al aan het kijken of we door wat aanpassingen in het gebouw ook mogelijkheden voor tentoonstellingen kunnen bieden. Het is de bedoeling dat om de drie maanden een andere kunstenaar hier zijn werk kan laten zien”, zei Alice ten Dam, directeur van Impuls.

Het verzoek voor een expositie van het werk van Raymond Westhoff kwam van de stichting Klas op Wielen. Westhoff behoort tot de deelnemers die op (basis)scholen in deze regio vertellen over hun lichamelijke beperking en vooral over wat ze nog wel kunnen. Dat wordt in het geval van Raymond Westhoff nu met deze expositie op een wel heel bijzondere manier zichtbaar gemaakt.

John van Kempen richtte zich namens de leden van de begeleidingsgroep van de stichting (Marijke Egbers, Henk Winkelhuis en Bert Hellegers) behalve tot Raymond Westhoff ook in zijn algemeenheid tot de aanwezige deelnemers van Klas op Wielen. “Het heeft jullie op verschillende manieren niet meegezeten maar jullie geven de kinderen op de scholen altijd mee dat ze ook bij tegenslag niet moeten opgeven. Jullie laten dat zien door het beste uit jezelf te halen. Daar kijken we altijd met bewondering naar.”

Raymond Westhoff gaf tijdens de feestelijke opening in zijn dankwoord aan blij te zijn met de mogelijkheid om zijn schilderijen te kunnen tonen.

De expositie in Willemien is op werkdagen te bewonderen.