Uitgaan & Cultuur

Een zondagmiddag met auteur Roxane van Iperen

Foto: Keke Keukelaar

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg zijn trots op zondagmiddag 24 september de auteur Roxane van Iperen te mogen ontvangen. De auteur, die ik 2019 internationaal doorbrak met 't Hooge Nest komt vertellen over haar nieuwe, spraakmakende roman Dat beloof ik. De middag is inclusief een kop koffie/thee. Inloop: 14.00 uur.

Start lezing: 14.30 uur.

Dat beloof ik

De twaalfjarige M. groeit op in twee werelden. Thuis is er chaos en geweld, op school past ze zich geruisloos aan. Haar ouders zijn continu op de vlucht – voor de buitenwereld, elkaar, hun eigen demonen – en sleuren M. mee, van dorp naar dorp, van school naar school. Ze zoekt haar heil in de natuur en bij andere buitenstaanders – de bewoners van een vakantiepark, de reizigers in een woonwagenkamp, een groep kunstenaars in het bos. Maar nergens krijgt ze de kans om wortel te schieten, of, belangrijker nog: om met iemand een gedeeld verleden op te bouwen. Voor iedereen is ze slechts een voorbijganger. En als er niemand getuige is van je leven, besta je dan wel? Dat beloof ik is het verhaal van een meisje dat alles in haar jonge leven moet bevechten om overeind te blijven. En uiteindelijk voor een onmogelijke keuze komt te staan.

Roxane van Iperen

Roxane van Iperen is de auteur van Schuim der Aarde en brak door met 't Hooge Nest. In 2021 hield ze de 4 mei-lezing. Haar werk werd diverse malen bekroond en is inmiddels in 14 talen vertaald.

Zaterdag 24 september,

Aanvang: 14.00 uur

Landgoed De Wilmersberg,

De Lutte

Entree: 11,20 euro

Tickets:  via www.boekhandelbroekhuis.nl of via www.eventbrite.nl