Uitgaan & Cultuur

Concert Oldenzaals Latijns Basiliekkoor

OLDENZAAL - Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor (OLBK), een koor rond de 60 leden, geeft op zondag 10 december een concert in de Hofkerk om 16.00 uur waarvoor het koor enkele nieuwe kerstliederen heeft ingestudeerd o.a. Christmas Sanctus, The Crown of Roses en Angels Carol.

Het geheel staat onder leiding van Han Schokker en ook Dennis Vallenduuk zal aan het orgel zijn medewerking verlenen. De aanvang van het concert is 16.00 uur. Het OLBK streeft er naar om deze klassieke muziekcultuur levend te houden door middel van uitvoeringen tijdens vieringen, maar ook door het verzorgen van concerten. Op deze manier wil het OLBK een breder publiek bereiken. Het OLBK heeft zondag 19 november nog een Gottesdienst verzorgd in de Thomas Cathedrale in Straatsburg.

Het programma voor zondag 10 december ziet er als volgt uit: Christmas Sanctus, Missa Secunda Pontifical (Perosi), Away in a manger, Whay Sweeter Music, Pastorale 3C.Chaminade orgelsolo, The Crown of Roses, Transeamus,  Cantique de Jean Racine, Solo Afke Horsthuis Ave Maria, Pastorale 2 C.Chaminade orgelsolo, O Jersulein süss, Tollite Hostias, Verleih uns Frieden, Angels Carol en het Oldenzaals kerstlied. Ook een Kinderlyn so lovelyk zal uit volle borst gezongen worden.

De entree is vrij voor dit concert.