Uitgaan & Cultuur

Opening van het carnavalsweekend

Carnavaleske Kinderwagen Optocht in Oldenzaal

OLDENZAAL - Voorafgaand aan de dree dolle daagn, op vrijdagavond 9 februari, gaat het weer gebeuren: de Carnavaleske Kinderwagen Optocht (CKO).

De prinsen en prinsessen van de diverse basisscholen verzamelen om 17.30 uur bij Hotel Het Landhuis waar op dat moment een carnavalsfeest wordt gevierd. Om 18.00 uur is het tijd om aan te schuiven voor het diner met burgemeester Patrick Welman. Ook de hoogheden Prins Pats en Sik Boem prikken een gezellig vorkje mee.

Om 19.30 uur rijden de kinderen in de Stroatbus naar De Bond. Daar begint dan de Carnavaleske Kinderwagen Optocht met alle klasgenootjes en hun fraai versierde kinderwagens. Iedere school heeft een eigen motto. Tegelijk met de kinderen starten ook de volwassenen met hun ludieke kinderwagens en doar motto. Muziekkapellen, waaronder Krisus, zorgen voor de muzikale noot. De optocht trekt door de winkelstraten en de winkelcentra, waarna de Oldenzaalse hoogheden klaarstaan bij lunchroom De Tijd om de optocht in ontvangst te nemen.

In de grote tent op de Groote Markt volgt de feestelijke prijsuitreiking. Om 21.00 uur gaan de schoolkinderen naar huis en beginnen de volwassen CKO-ers aan hun dolle avond in de tent.

 Hoogtepunt als altijd is de opkomst van de nieuwe Prins Pats en zijn of haar Sik Boem. Alle deelnemers en bezoekers kunnen in de rij plaatsnemen op de catwalk om opgenomen te worden in de hoeshoalding van de nieuwe Prins Pats en Sik Boem.

Belangrijk! Opgeven kan nog via:

www.stroat.nl/CKO2024