Sport & Vrije tijd

Zwemmers OZ&PC starten het seizoen zeer succesvol

OLDENZAAL - Op zaterdag 9 september stond voor de zwemmers van OZ&PC de       eerste wedstrijd van het seizoen op de planning. Traditiegetrouw reisden zij af naar Epe (Gronau) voor een toernooi in het 50-meter buitenbad, dit jaar met geweldige weersomstandigheden.

De zwemploeg bestond uit 2 minioren, 7 junioren, 3 jeugd en 6 senioren zwemmers die allen uitkwamen in hun eigen leeftijdscategorie en daarnaast werd deelgenomen aan 3 estafettes.

Samen zwommen de OZ&PC-ers maar liefst 30 medailles bij elkaar:

Goud: Niek Vreeling (4), Jort Siebelt (2), Renske Oude Egbrink (2), Daan Overmars (2), Siem de Zeeuw (2), Eva Oude Egbrink, Veerle Westenbroek, Finn Stamsnieder en Job Oude Ophuis.

Zilver: Stan Nijhuis (2), Veerle Westenbroek, Siem de Zeeuw, Nikki Groot Rouwen, Nouk Achterhuis.

Brons: Finn Stamsnieder (2), Nouk Achterhuis, Renske Oude Egbrink, Job Oude Ophuis.

De estafetteploegen waren ook zeer succesvol. De dames Renske, Ilon, Evan en Nikki wonnen zilver op de 4 x 100 schoolslag. Op dezelfde estafette zwommen de heren Jort, Finn, Siem en Niek naar het brons. Op de afsluitende 8 x 50 vrije slag mix wist de ploeg van OZ&PC in een spannende strijd naar de winst te zwemmen.

De coaches waren ook erg tevreden over de zwemmers die geen medaille wisten te winnen. Zij lieten allemaal mooie races zien en zwommen naar keurige tijden zo aan het begin van het seizoen.

Aan het einde van de dag stond OZ&PC (met 18 zwemmers) op een keurige derde plek in het verenigingsklassement achter WS Twente (55 zwemmers) en SG Octopus-Vaassen (35 zwemmers).