Sport & Vrije tijd

Zevende editie ijsbaan gestart

OLDENZAAL - Voor de zevende maal is afgelopen zaterdag 25 november een ijsbaan verrezen in het centrum van Oldenzaal. Van 25 november tot en met 29 december staat het Plechelmusplein weer volgepland met winterse taferelen: schaatsen en curling. “We hebben het weer rond”, aldus de trotse voorzitter Justin Rudolf. “Het Oldenzaalse bedrijfsleven heeft de ijsbaan weer op een geweldige manier ondersteund zodat de Oldenzaalse jeugd weer vierenhalve week kan schaatsen.”

Archieffoto 2022.

Vrijwilligers

De kerngroep van de IJsbaan Oldenzaal bestaat inmiddels uit elf personen. Zeven oud-leden van JCI Oldenzaal en vier nieuwe personen. Daarnaast kan de ijsbaan gebruik maken van een grote vrijwilligersploeg met toezichthouders, curling-scheidsrechters, schoolbegeleiders en opbouwers. De Lions BOCA zet zich dit jaar weer in om de ijsbaan om te toveren in opperste kerstsfeer, de Blaanke Boeskeulkes ondersteunen de horeca.

Nieuwe tentsponsor

“We zijn zeer verheugd dat onze trouwe hoofdsponsors Jumbo Kuipers en HEMA Oldenzaal opnieuw deelnemen, maar we kunnen dit jaar ook Ledinbouwspotsleds als onze nieuwe tentsponsor presenteren”, aldus Rudolf. De tentsponsor biedt tevens gratis kaartjes aan voor gezinnen die zijn aangewezen op de Voedselbank. Naast deze hoofdsponsors is de curlingcompetitie nog altijd de financiële kurk waar de ijsbaan op drijft. De competitie, met 90 deelnemende teams, is niet meer weg te denken van de Oldenzaalse sportkalender. Wie wordt dit jaar de opvolger van Infotopics (2015), Kip Installatietechniek (2016), WG Oldenzaal (2017), Topicus (2018), Fysiopraktijk Berghuizen (2019) en Technische Veren Twente (2022)?

Scholen

Het belangrijkste doel van de ijsbaan is dat kinderen kunnen schaatsen. Rudolf: “Schaatsen op natuurijs is heel zeldzaam geworden en wij vinden het belangrijk dat kinderen de schaatsport blijven uitoefenen.” Alle scholen in Oldenzaal en zelfs sommige daarbuiten maken tijdens schooltijd gebruik van de ijsbaan. In de eerste drie weken zijn dat de basisscholen, in de laatste week het Carmel College.