Sport & Vrije tijd

WU 17 Kwalificatie Toernooi bij Quick’20

OLDENZAAL - Het Nederlands elftal voor speelsters onder de 17 jaar speelt in Oldenzaal bij Quick’20 om een EK-ticket. Speelsters onder 17 speelt, in een Nations League-format, om kwalificatie voor het EK 2023 in Estland. In de finaleronde van de A-divisie plaatsen de zeven groepswinnaars zich voor het EK 2023. Organiserend land Estland doet ook mee aan de EK-kwalificatie, maar is al automatisch geplaatst voor het eindtoernooi. Het EK wordt gehouden van 14 tot 26 mei 2023.

De finaleronde van de EK-kwalificatie wordt op 8, 11 en 14 maart gespeeld in Oldenzaal en Oldebroek. Oranje speelt op woensdag 8 maart om 19.00 uur tegen Wales bij Quick’20 in Oldenzaal. Vervolgens speelt Finland tegen Wales op zaterdag 11 maart om 16.00 uur op Sportpark Vondersweijde.  Op dinsdag 14 maart wordt de kwalificatie afgesloten met de wedstrijd Nederland tegen Finland. Deze wedstrijd wordt om 19.00 uur gespeeld bij Quick’20 in Oldenzaal. Alle wedstrijden zij gratis te bezoeken.

In het team van Oranje speelt ook Eva Oude Elberink. Eva is in 2022 gekozen tot Sporttalent van Oldenzaal. In haar jeugd heeft ze gevoetbald bij Quick’20. Tegenwoordig komt ze uit voor FC Twente en Oranje. Met het Nederlands elftal heeft ze vorig jaar twee toernooien gewonnen in Frankrijk en Noorwegen, waarna ze in Frankrijk tot beste speelster van het toernooi werd gehuldigd.

Eva Oude Elberink begon op 4-jarige leeftijd met voetbal bij Quick ’20. In maart keert ze daar terug in het Oranjeshirt.