Sport & Vrije tijd

TC De Meppers, zestig jaar gezelligheid, opgericht in 1963

OLDENZAAL - Tennisclub De Meppers viert dit jaar hun 60-jarig jubileum met diverse hoogtepunten en ter afsluiting een lang weekend op stap. Eén van die hoogtepunten was het onderlinge clubkampioenschap dat zich voltrok op de tennisbanen aan Hooge Haerlaan te Oldenzaal, op maandag 4 september.

Traditiegetrouw volle bak en met 27 Meppers in de volle zon, trokken de Meppers zich ten strijde. Allen een half uur in de dubbel en na drie partijen dan de punten tellen. Dat dat in goede banen moet worden geleid moge duidelijk zijn, het zijn tenslotte Meppers !

Voor het strakke speelschema zorgde nieuwbakken voorzitter Tom Alink, voor de algehele leiding waren de ereleden Willie Wildenborg en Harry Schmidt verantwoordelijk. De innerlijke mens kwam ook niets te kort dankzij Karel en Kees, uiteraard met de superharing van Tonny.

Na een strijd van bijna drie uur kwam er steeds meer duidelijkheid in de ranking en werd al snel duidelijk dat Tom Steenbeeke hoge ogen zou gaan gooien. Met nog één partij te spelen sloot Tom af met een geweldige 6-2 en was de winnaar van 2023 bekend. Alle andere Meppers werden eervol tweede en gingen met volle moed naar HCR De Boom. Aldaar volgde de prijsuitreiking door Tom Alink en ontving een glunderende Tom Steenbeeke onder luid gejuich en gejoel de felbegeerde wisselbokaal van TC De Meppers in dit fraaie jubeljaar 2023. Dankwoorden volgenden elkaar in rap tempo op en ook werden de spelende 80-jarigen nog eens extra in het zonnetje gezet.

Na een heerlijk diner met bijpassend nat, in alle kleuren, en uiteraard met respect voor de overleden Meppers, stond ook ‘60 jaar gezelligheid’ groot op de menukaart. Zo kwamen er mooie en warme verhalen op tafel en waren de oren van de nieuwe leden groter dan die van het bord.

Dat het nog lang onrustig bleef bij De Boom moge duidelijk zijn. Kortom, het was weer een geslaagd event met alleen maar sportieve en gezellige winnaars. Met nog vier maandagen te gaan en met een heerlijk weekend voor de boeg kan dit 60-jarig jubileum van TC De Meppers nu al in de boeken als erg mooi en fraai!