Sport & Vrije tijd

Taiji Dao en Taiji Quan in Stakenboer

OLDENZAAL - De cursussen Taiji Dao en Taiji Quan worden op dinsdagavond gegeven in Boerderij Stakenboer in Oldenzaal door Paul Grefte.

Van 19.00 tot 20.00 uur is er les in Taiji Dao. Je leert in deze cursus op een zachte en aandachtige manier te bewegen. Je brengt lichaam en geest in balans. Het is meditatie in beweging. Bijna iedereen kan Taiji Dao beoefenen en kan er wat aan hebben, ongeacht de leeftijd en de lichamelijke conditie. Paul vraagt degenen met longcovidklachten ook om eens een proefles te volgen.

In de les van 20.15 tot 21.15 uur wordt er aandacht besteed aan Taiji Quan (taichi chuan) en Taiji Quan zwaard in de stijl van grandmaster WCC Chen. Dit zijn taiji-vormen waarbij de bewegingen langzaam worden uitgevoerd maar elke beweging kent ook een verdedigings- dan wel aanvalstoepassing. Hier wordt in de lessen aandacht aan besteedt, maar het doel is om te leren te ontspannen in het bewegen en rust te brengen in lichaam en geest. Het is geen vechtsport!

Het is altijd mogelijk vrijblijvend een proefles te komen volgen om te ervaren wat Taiji Dao of Taiji Quan voor je kan betekenen, zowel lichamelijk als mentaal.

De lestijden zijn op dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. 

uur (Taiji Dao) en van 20.15 tot 21.15 uur (Taiji Dao en Taiji Quan). De lessen worden gegeven bij Boerderij Stakenboer,  Burg. Wallerstraat 115 in Oldenzaal. Meer informatie vindt u op www.sanqidao.nl of u belt met Paul Grefte, tel. 06-41027915.