Sport & Vrije tijd

Strijdlustige ketters, boeren en boerinnen, inwoners van Oldenzaal en omstreken, strijders!

OLDENZAAL - Zijn jullie klaar voor de Strijd om de Stad! Op zaterdag 17 september klokslag 18.00 uur is de Ganzenmarkt in Oldenzaal het decor van de aftrap van de Strijd om de Stad!

Strijd om de Stad wordt georganiseerd door OCV de Vennemuskes in het kader van haar 22-jarig jubileum. De jubileumcommissie wilde graag een groot teamspel organiseren in het centrum van Oldenzaal voor alle inwoners van Oldenzaal en omstreken. Na contact te hebben gehad met het Beleg van Oldenzaal bleek 17 september een uitermate geschikte datum te zijn. Overdag wordt het Beleg van Oldenzaal nagespeeld, ’s avonds vanaf 18.00u begint dan de Strijd om de Stad.

Alle deelnemende teams verzamelen zich op dat tijdstip op de Ganzenmarkt waarbij Prins Maurits van Oranje – stadhouder en legeraanvoerder van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden – en Ambrosius Spinola – spaans militair strateeg – het startsein geven voor de Strijd om de Stad! 

De opperbevelhebbers van alle deelnemende teams kunnen -na het startsein- het grote wedstrijdboek en startpakket ophalen. De teams vertrekken dan naar hun eigen thuishonk ergens in de gemeente Oldenzaal. Vanaf het thuishonk of vanaf andere plekken in Oldenzaal kunnen dan de diverse vragen en opdrachten worden gemaakt en uitgevoerd. Tijdens het spel krijgen de opperbevelhebbers nog aanvullende opdrachten via de whatsapp of sms waarmee extra punten te verdienen zijn. Kortom 5 uur lang een Strijd om de Stad in Oldenzaal met een gigantische prijzenpot. Voor het winnende team ligt er namelijk € 1000,- klaar in contanten.

De vragen en opdrachten uit het wedstrijd boek moeten klokslag 23.00u kant en klaar ingeleverd worden op de Ganzenmarkt in Oldenzaal. 

Alleen je eigen team is van belang! Dus strijdlustige ketters, boeren en boerinnen. Inwoners van Oldenzaal. Strijders! Verenigt jullie. Vorm een leger, een team, een eenheid met je collega’s, vrienden, buren, familie etc. Benoem een opperbevelhebber en schrijf je team in. Deelnemen aan Strijd om de Stad kost € 50,- per team. Kijk voor meer informatie op de website  https://www.strijdomdestad.nl of volg ons op facebook & instagram (@strijdomdestad.nl).