Sport & Vrije tijd

Sportverkiezingen Oldenzaal met veel blijde winnaars

OLDENZAAL - Voor de 34e keer werd op vrijdag 5 januari het Oldenzaalse sportgala georganiseerd. Het gala, als vanouds in een volle zaal Rouwhorst, kende louter winnaars. Alle voorgedragen kandidaten kregen lof voor hun bijzondere prestaties. Sportief Oldenzaal liet zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. Het sportgala bleek wederom een goed platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten.    

De jeugd was wederom volop vertegenwoordigd op het sportgala. Maar liefst zes kandidaten werden voorgedragen voor titel sporttalent van Oldenzaal. De winnaar van de prijs werd bekend gemaakt door Anne Bhagerath, voetbalster en voormalig winnares van de prijs. Zij mocht de prijs overhandigen aan zwemmer Siem de Zeeuw van OZ&PC.

In de categorie sporttalent viel ook de publieksprijs. Anne Gelevert van Quick’20 mocht uit handen van burgemeester Patrick Welman de prijs in ontvangst nemen. Via social media had ze de meeste stemmen vergaard.

De sportwaarderingsprijs, uitgereikt door Jolanda Comello van de Stichting Sport Support, ging naar de Oldenzaalse Wieler Club die 75 jaar bestaat. Jaap Hiestand, voorzitter van de OWC, nam de prijs in ontvangst.

Bij de jeugdsportploegen een verrassing dit jaar. Twee ploegen werden gehuldigd. Zowel Bully MB1 als Quick’20 JO19-1 ontvingen uit handen van Jaap Hiestand de prijs voor beste jeugdsportploeg van Oldenzaal. 

De persprijs, uitgereikt door Engelbert Heideman van De Twentsche Courant Tubantia, ging naar de Oldenzaalse IJsclub. Het bestuur van de OIJC nam de prijs dankbaar in ontvangst.

De sportvrouw van Oldenzaal werd bekend gemaakt door waterpolokeepster Karlijn Nieuwenhuis-Brouwer. Ze mocht de prijs overhandigen aan Karlien Huiskes, die vanwege het wereldkampioenschap Kettlebell voor de tweede keer op rij werd gekozen tot sportvrouw van Oldenzaal.

Wie de strijd bij de sportmannen zou winnen werd bekend gemaakt door burgemeester Patrick Welman. De titel ging naar hardloper Gijs Boerrigter van LAAC Twente.

Liefst zes teams streden dit jaar mee om de titel sportploeg van Oldenzaal. Het hiphopteam Lez Family mocht, tot groot enthousiasme van de zaal, uit handen van wethouder Rob Christenhusz de felbegeerde trofee in ontvangst nemen.

Traditiegetrouw werden aan het begin van het sportgala de nationale en internationale kampioenen die Oldenzaal rijk is gehuldigd.

De presentatie van het sportgala was dit jaar voor het eerst in handen van presentatrice Emma de Nooij.

De organisatie was in handen van de Stichting Sport Support en de selectiecommissie. De prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van dansgroep Lez Move, Lez Family en  zangeres Imke Toenink.

 

Fotografie: Siebe Grijpma

Reacties

Dag

in dit artikel is een groepsfoto gemaakt door Siebe Grijpma geplaatst.

zou het mogelijk zijn om deze foto digitaal te verkrijgen. Het gaat om de overzichtsfoto met alle winnaars. Erg mooi, maar ook omdat mijn dochter er op staat. 

onkosten wil ik graag vergoeden.

met groeten , Ria Lammerink.