Sport & Vrije tijd

Sportverkiezingen Oldenzaal kent enkel winnaars

OLDENZAAL - Vrijdag 6 januari werd voor de 33e keer het Oldenzaalse sportgala georganiseerd. Het gala, als vanouds in een volle zaal Rouwhorst, kende louter winnaars. Alle voorgedragen kandidaten kregen lof voor hun bijzondere prestaties. Sportief Oldenzaal liet zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. Het sportgala bleek wederom een goed platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten.

Aanmoedigingsprijs

Uiteraard was de jeugd volop vertegenwoordigd op het sportgala. Liefst zeven kandidaten werden voorgedragen voor de aanmoedigingsprijs. De winnaar van de prijs werd bekend gemaakt door Bart van den Eijnde, adviseur maatschappelijke vitaliteit van de gemeente Oldenzaal . Hij mocht de prijs overhandigen aan voetbaltalent Eva Oude Elberink speelster van FC Twente en het Nederlands elftal onder 17 jaar.

Prijs van Verdienste

De prijs van verdienste, uitgereikt door Jolanda Comello voorzitter van de Stichting Sport Support, ging naar Joel Desjardins, trainer en coach van rugbyclub Harlequins uit Oldenzaal. Zonder zijn gedrevenheid, doorzettingsvermogen en loyaliteit had Oldenzaal geen rugbyclub gehad. 

Jeugdsportploeg

Bij de jeugdsportploegen ging Quick’20 JO19-1 er met de prijs vandoor. De voetballers kregen de titel vanwege het behalen van de kampioenschappen in de één na hoogste en hoogste landelijke divisie. De prijs werd overhandigd door Carlos Platier Luna, winnaar van expeditie Robinson in 2017.

Persprijs

De persprijs ging postuum naar Chris Kleinhaarhuis. Jarenlang was hij actief betrokken bij het sportieve en culturele gebeuren in Oldenzaal. Marc en Anne Kleinhaarhuis, zoon en docher van Chris, kregen de prijs uit handen van Engelbert Heideman, redactiechef van de Twentsche Courant Tubantia. 

Sportvrouw

De prijs voor de beste sportvrouw van Oldenzaal was geen verrassing. Karlien Huiskes was de enige kandidaat voor deze titel. Ze werd dit jaar gehuldigd tot Wereldkampioen Kettlebell op het onderdeel longcycle. De prijs werd uitgereikt door haar teamgenoten van Jaap’s Gym.

Sportman

Wie de strijd bij de sportmannen zou winnen, werd bekend gemaakt door Mark Oude Bennink, voormalig triatleet en drie keer winnaar van deze prijs. Tot sportman van Oldenzaal werd Thom Olde Weghuis gekozen. De voetballer bekroonde een succesvol seizoen met de beloften van PEC Zwolle met het kampioenschap in de hoogste landelijke divisie. 

Sportploeg

Vijf teams streden dit jaar mee om de titel sportploeg van Oldenzaal. Geen eenvoudige keuze voor de selectiecommissie. Toch kwam er een winnaar uit de envelop. Bully dames 1 mocht onder groot applaus van de zaal uit handen van wethouder sportzaken Rob Christenhusz de felbegeerde trofee in ontvangst nemen. Het hockeyteam promoveerde naar de overgangsklasse.

Huldiging kampioenen

Traditiegetrouw werden aan het begin van het sportgala de nationale en internationale kampioenen die Oldenzaal rijk is gehuldigd. Wethouder Christenhusz zette alle (inter)nationale kampioenen uit de stad in het zonnetje. De wethouder mocht dit jaar ook de publieksprijs uitreiken. Via Facebook en Instagram konden de voorgedragen sporters stemmen vergaren. De prijs ging naar Max Wegdam van Hantei.

Organisatie sportgala

De presentatie van het sportgala was wederom in vertrouwde handen van Monique Sleiderink. Samen met Jan Steenbeeke, licht en geluidsman, en Jeroen Keizer, regisseur van het sportprogramma, verzorgden zij voor de 20e keer het sportgala van Oldenzaal. De algehele organisatie van de sportverkiezingen van Oldenzaal was in handen van de Stichting Sport Support en de selectiecommissie.

Optredens

De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van dansgroep Lez Move en Lez Vintage en zangeres Cato Rerink.

Afsluiting sportgala

Het sportgala werd traditioneel afgesloten met het nummer ‘We are the champions’.  Een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam.