Sport & Vrije tijd

Siem de Zeeuw zwemt naar snelste tijden van Nederland bij Eindhoven Qualification Meet

OLDENZAAL - Afgelopen week heeft Siem de Zeeuw namens OZ&PC deelgenomen aan de Eindhoven Qualification Meet (EQM) in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Dit toernooi was voor de Nederlandse zwemtop de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs, dus het deelnemersveld was bijzonder sterk met ruim 440 zwemmers uit 21 verschillende landen.

Siem had 3 limieten gezwommen en mocht starten op de 50, 100 en 200 vrije slag. Op donderdag wist hij op de 200 vrij een fors persoonlijk record (PR) van bijna 3 seconden te zwemmen, waarmee hij de juniorenfinale haalde. Hier stonden zwemmers van 2006 en jonger aan de start, dus bijzonder knap dat Siem (2008) deze finale haalde. In deze finale wist hij zijn tijd opnieuw aan te scherpen en eindigde hij in 1.57.98 op een 5e plek.

Op zaterdag zwom hij het koningsnummer, de 100 vrije slag. Wederom leverde dit een PR op en mocht hij starten in de finale voor junioren. Hij zwom hierin als beste Nederlander naar een 6e plek met een zeer sterke 0.52.61. Op de 100 én 200 vrij heeft Siem op dit moment de snelste tijden van Nederland staan bij jongens 2008.

Op zondagochtend zwom Siem weer een PR op de 50 vrij, 0,4 seconde sneller dan zijn oude tijd. Hier werd hij in de series de 5e Nederlander, maar in totaal 12e.

Al met al kijkt Siem terug op een zeer succesvol weekend!