Sport & Vrije tijd

OZ&PC zeer succesvol bij eerste weekend Overijsselse kampioenschappen

OLDENZAAL - Afgelopen zaterdag en zondag werden de eerste twee sessies gezwommen van de Overijsselse kampioenschappen zwemmen in Hengelo. Maar liefst 20 zwemmers hadden voldaan aan de gestelde limieten en mochten deelnemen op diverse afstanden. Daarnaast werd ook met succes meegedaan aan meerdere estafettes.

De zwemmers hebben de laatste periode goed en hard getraind en dit was vooral terug te zien op de zware 400 meter vrije slag. Rafael Agterbos en Stan Nijhuis zwommen dikke persoonlijke records door met lef te racen! Ook Daan Overmars en Siem de Zeeuw verbeterden hun pr’s flink en dit leverde Daan een mooi bronzen medaille op en voor Siem was er zilver. Nikki Groot Rouwen zwom zelfs twee keer onder de 1.30 grens op de 100 schoolslag, een mooie prestatie!

Op de zondag werden de uitstekende prestaties voortgezet met weer medailles voor alle estafetteploegen en een overwinning van Bjorn Scholten op de loodzware 200 vlinderslag. De 100 vrije slag is een favoriete afstand van veel OZ&PC heren, zo zwommen Finn Stamsnieder, Jort Siebelt, Wes Velthuis en Teun Overmars naar keurige pr’s.

Helaas ook een fikse tegenslag voor Renske Oude Egbrink die geblesseerd raakte en niet meer kon racen, hopelijk is ze op tijd hersteld en fit voor volgend weekend!

Na dit weekend zijn er flink wat medailles bij elkaar gezwommen door OZ&PC:
Goud: Siem de Zeeuw (50 rug, 100 vrij), Bjorn Scholten (200 vlinder), Sofie Kleissen (100 rug).
4x100 wisselslag jongens junioren: Teun Overmars, Finn Stamsnieder, Bjorn Scholten, Siem de Zeeuw.
4x200 vrije slag jongens junioren: Teun Overmars, Finn Stamsnieder, Bjorn Scholten, Siem de Zeeuw.
Zilver: Bart Oude Egbrink (50 rug), Siem de Zeeuw (400 vrij, 200 rug), Renske Oude Egbrink (100 schoolslag), Daan Overmars (100 vrij).
4x100 vrije slag heren: Niek Vreeling, Bjorn Scholten, Bart Oude Egbrink, Siem de Zeeuw.
Brons: Bart Oude Egbrink (100 vlinder), Daan Overmars (400 vrij), Niek Vreeling (50 school).
4x100 wisselslag mix junioren: Sofie Kleissen, Nikki Groot Rouwen, Bjorn Scholten, Siem de Zeeuw.
4x100 vrije slag mix junioren: Teun Overmars, Nikki Groot Rouwen, Sofie Kleissen, Siem de Zeeuw.

Uw reactie