Sport & Vrije tijd

OZ&PC straalt op NJK met Siem de Zeeuw aan kop

OLDENZAAL - In het weekend van 21 t/m 23 juni werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen gezwommen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Maar liefst zes OZ&PC-zwemmers hadden zich hiervoor geplaatst, dat was al heel knap!

In de categorie jongens junioren 1-2 kwam Daan Overmars aan de start. Hij moest een klassement zwemmen van maar liefst 10 z, dus een zwaar weekend voor hem. Hij deed het super en zwom mooie persoonlijke records op de meeste afstanden.

Teun Overmars, Bjorn Scholten, Finn Stamsnieder en Sofie Kleissen hadden meerdere limieten gehaald en streden voor wat ze waard waren. De jongens gingen met meerdere mooie pr’s naar huis.

Siem de Zeeuw liet zien goed in vorm te zijn. Op maar liefst drie afstanden eindigde hij op het podium. Siem werd tweede van Nederland bij de junioren 3-4 op de 50, 100 en 200 meter vrije slag, een zeer knappe prestatie.

Als klap op de vuurpijl wisten Teun, Bjorn, Siem en Finn ook verrassend als derde te eindigen op de zware 4 x 200 vrije slag. Daarnaast werden ze samen ook nog vijfde op de 4 x 100 vrije slag en tiende op de 4 x 100 wisselslag. Het was een mooi en zeer succesvol weekend!