Sport & Vrije tijd

Opening BoesCoolFit seizoen 14

OLDENZAAL - De start van de veertiende editie van BoesCoolFit was op dinsdag 30 januari. Hét platvorm voor de basisschooljeugd om op een leuke manier kennis te maken met de diversiteit aan sportmogelijkheden in Oldenzaal. Er kan worden gekozen uit meer dan 150 sportkennismakingscursussen die het hele jaar door worden aangeboden door de 45 sportaanbieders die Oldenzaal rijk is. Er is een enorme variatie in sportaanbod. Van de traditionele sporten als volleybal, voetbal en hockey tot de meer trendy sporten als freerunning, bewegingsspel in de natuur, breakdance en ukki swing. Voor alle leeftijden is er wel iets te beleven. 

De hartelijke opening vond dit jaar plaats op de nieuwe locatie van basisschool De Zevenster in het hart van stadspark De Graven Es, naast de kinderboerderij De Höfte.
Vanzelfsprekend werden de folders uitgereikt door Boes, de mascotte van BoesCoolFit. De kinderen mochten daarna natuurlijk samen met Boes op de foto.
De website boescoolfit.nl is na de uitreiking van de folders direct geopend om alle inschrijvingen te kunnen verwerken. Wilde in het verleden, door de drukte op de website, de inschrijfpagina nog wel eens vastlopen, dit jaar is door aanpassingen op de server de site nog beter bereikbaar. Inmiddels staat de teller, na drie dagen, alweer op 500 inschrijvingen.
Het hele jaar door worden de sportkennismakingscursussen weer vernieuwd en aangepast zodat het aanbod ook actueel blijft. Sinds drie jaar is het ook mogelijk om in te schrijven voor sport aansluitend op de schooltijden die wordt gegeven door de vakleerkracht bewegingsonderwijs.
In vier lessen kunnen de kinderen dan kennis maken met BoesCoolGym (onderbouw), BoesCoolMoves (middenbouw) en BoesCoolGames (bovenbouw).
BoesCoolGym is met name om basisvaardigheden aan te leren, als rollen, klimmen, klauteren en zwaaien waardoor kinderen meer plezier ervaren in bewegen. Bij de BoesCoolMoves staan vooral het leren vallen, springen, en moderne bewegingsvormen centraal, die ook in het freerunnen gebruikt worden. Tijdens de BoesCoolGames worden computerspellen als Mario Kart en Fortnite gespeeld die voor de doelgroep tien- tot twaalfjarigen heel herkenbaar zijn. Maar dan niet achter het scherm, maar in de gymzaal om kinderen in beweging te krijgen. Het aanbod ‘passend sporten’ is dit jaar uitgebreid en nog makkelijker op de website te vinden. Natuurlijk kan elk kind zich inschrijven voor de sport naar keuze, maar soms is het handig om in een kleiner groepje te sporten waar meer aandacht is voor elk kind.
Het inschrijfbedrag van € 5,00, voor een sportkennismakingscursus voor vier lessen, is laagdrempelig. Voor gezinnen die het financieel lastiger hebben is er een voorziening getroffen, o.a. door stichting leergeld, zodat er geen belemmeringen hoeven te zijn om mee te doen. Voor meer informatie stuur een mail naar info@boescoolfit.nl
Als een cursus vol zit proberen ze extra cursussen te organiseren die direct op de website worden geplaatst. Ook wordt de actuele informatie gedeeld op de socialemediakanalen van BoesCoolFit zoals Instagram en Facebook.