Sport & Vrije tijd

Oldenzaalse Sofie wint prijs bij Prinses Christina Concours

OLDENZAAL - De 17-jarige Sofie van Gils heeft een 3e prijs gewonnen in de regionale finale van het Klassiek en Compositie Concours 2024 in regio Oost. In totaal traden er zes jonge klassieke musici op in het Muziekcentrum en Wilminktheater in Enschede. Ze streden voor een plek in de felbegeerde Nationale Halve Finale van de bekende klassieke muziekcompetitie van het Prinses Christina Concours. 

De halve finale vindt plaats op 21 april in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De musici die de Nationale Finale bereiken spelen op 12 mei in Amare in Den Haag. Daar maken ze kans op mooie prijzen die bijdragen aan hun muzikale ontwikkeling. De Oldenzaalse deed mee in de 2e categorie van het concours, voor jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar (zang tot en met 21 jaar). Sofie wint een masterclass bij een docent naar keuze.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert jongeren om muziek te maken en helpt hen hun talenten te ontwikkelen. Ook deelnemers die de Regiofinale niet bereiken maken kans op een prijs. Alle finalisten van de concoursen krijgen daarnaast toegang tot de PCC Academy.

Met de regioconcoursen biedt het Klassiek en Compositie Concours een bijzonder podium aan de deelnemers. Het concours in Enschede is het eerste van zes regioconcoursen in heel Nederland. De regiofinalisten maken kans op een plek in de Nationale Halve Finale en vervolgens de Nationale Finale. In 2024 zijn de selecties van het Compositie Concours samengevoegd met de regioselecties van het Klassiek Concours. Na afloop van de zes regioweekenden wordt bekendgemaakt welke componisten door zijn naar de compositiefinale, dit najaar in Den Bosch.

Kijk voor de gehele uitslag en meer informatie op christinaconcours.nl, de Facebookpagina of op Instagram via @pcconcours. 

Foto: MajankaFotografie