Sport & Vrije tijd

Oldenzaalse Skiclub op weg naar dertigjarig jubileum in Goldegg-Weng (Oostenrijk)

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Skiclub is begin jaren 90 ontstaan uit de lokale ski-gym afdeling van de Nederlandse Skivereniging. Een aantal enthousiaste leden besloot destijds om een lang weekend te gaan skiën in Oostenrijk. Inmiddels gaan ze al sinds 1995 met een eigen bus jaarlijks in het derde weekend van januari naar hetzelfde hotel (Seeblick) in de buurt van Goldegg-Weng. Vanuit dit hotel gaat de eigen bus dagelijks naar een ander skigebied, bijvoorbeeld naar Alpendorf, Flachau, Wagrain, Dienten, Mühlbach of Dorfgastein.

Naast het skiën is er ook de mogelijkheid om te wandelen of te langlaufen of een dagje in het luxe hotel te blijven. Dagelijks gaan de wandelaars naar een ander gebied met de eigen bus. Op dit moment is er geen langlaufgroep, maar bij voldoende animo is deze groep weer samen te stellen. Er kan o.a. op de hoge loipe van Filzmoos op 1700 meter hoogte gelanglauft worden. In het hotel hoeven ze zich niet te vervelen, omdat er een heel mooi zwembad is en verder een zeer uitgebreide wellness-afdeling.

Op dit moment is er nog plaats in de bus voor nieuwe deelnemers. En die zijn van harte welkom! De deelnemers voor de volgende reis vertrekken op vrijdagavond 19 januari 2024 om 18.00 uur uit Oldenzaal.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Lobina Greving, tel. 06-51648055 of e-mail: lo.greving@gmail.com.