Sport & Vrije tijd

Oldenzaals Latijns Basiliekkoor vier dagen naar Straatsburg

OLDENZAAL - Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor heeft in steeds wisselende samenstelling in verschillende steden van Europa gezongen o.a. in Berlijn, Antwerpen, Gent, Praag, Loden, Canterbury, Salzburger Dom en in 2018 nog in de Dom van Keulen. Straatsburg stond al langer op het programma, maar door corona is het helaas twee keer uitgesteld en nu eindelijk is het dan zover, je zou kunnen zeggen drie keer is scheepsrecht.

Zaterdagmorgen 18 november om 07.00 uur vertrekken ze naar Straatsburg waarna de eerste stop zal plaatsvinden in Koblenz in de Deutches Eck, waar ze een lunch zullen nuttigen en zullen zingen in de Basilika Sankt Kastor. ’s Avonds tegen 18.30 uur komen ze aan in Kehl, 5 km van Straatsburg, waar ze zullen overnachten.

De volgende dag vertrekken ze naar Straatsburg. Ze zouden gaan zingen in Cathedrale de Notre Dame, maar door een plotseling ingelaste, bijzondere viering - herdenking bevrijding van Straatsburg, met de aartsbisschop en ook nog de restauratie van het orgel -  kon dat niet doorgaan en moeten ze uitwijken naar de Thomas Cathedrale waar het koor, totaal 50 dames en heren, een uitgebreid programma ten gehore zal brengen onder leiding van Dennis Vallenduuk. Na de lunch gaan ze een stadswandeling maken met twee Duitstalige gidsen en gaan ze over het Grand Ile, met daarop La Petit Franc. Dit is het best bewaarde gedeelte van de oude stad. Het Grand Ile is een eiland in de Ile rivier en vormt het historisch centrum van Straatsburg en is sinds 1988 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Maandag 20 november maakt het koor een mooie excursie door de Elzas, met een bezoek aan Colmar en het dorp Riquewi, waar een wijnproeverij zal plaatsvinden. Dinsdag 21 november rijden ze naar het Europees Parlement, waar het koor om 10.00 uur wordt verwacht en uitleg en een rondleiding zal krijgen. Tenslotte zal  het koor een muzikaal eerbetoon brengen aan Europarlementariër mevr. Annie Schreijer- Pierik. Daarna zal de terugreis plaatsvinden naar Oldenzaal.