Sport & Vrije tijd

Nevenprogramma en winacties Wandel4daagse Oldenzaal 2024

OLDENZAAL - In 2023 waren er voor het eerst extra activiteiten tijdens de Wandel4daagse omdat het de 60e editie was. Dat heeft veel positieve reacties opgeleverd. Voor het bestuur van de Wandel4daagse reden om ook dit jaar extra activiteiten te organiseren.

Archieffoto van de Wandel4daagse 2023
Archieffoto van de Wandel4daagse 2023

Op 21 mei wordt er gestart bij het station
Je kunt je daar vanaf 17.30 uur melden. Daar krijg je ook je knipkaart. Vanaf dat tijdstip treedt dweilorkest Lavasjkierie op meerdere tijdstippen tot ongeveer 20.30 uur op. Om ongeveer 17.40 uur en rond 19.15 uur is er een optreden van ‘Ragna danst’ met ongeveer tien personen.

Die dag gaat de route (ook voor de Rolstoel3daagse) door Ontmoetingspark Stakenkamp langs de Muziekkoepel. Hier is voor de Rolstoel3daagse een pauze ingelast. De muziek hier is geregeld door de Stichting Muziekkoepel. Het Duo Remember treedt op vanaf 18.00 uur.

Woensdag 22 mei is de start bij Hulsbeach
Vanaf 17.30 tot 20.30 uur zijn er meerdere optredens van dweilorkest OKE (Oln'zels Knooi Ensemble).

Rond 17.40 uur en rond 19.15 uur treden de zangers en zangeressen van Anke Engelbertink’s Zing je Fit op. Beide optredens duren ongeveer 20 minuten.

Op woensdag kom je langs de route een rebus tegen. Deze bestaat uit maar liefst negentien delen, herkenbaar aan A4tjes met het Wandel4daagse logo. Deze onderdelen vormen samen een zin. Denk je de zin te hebben ontrafeld? Stuur je antwoord dan in via het formulier dat je op dat moment op de website vindt en maak kans op één van de prijzen.

Voor de Rolstoel3daagse is er een aangepaste route. In de Engelse tuin treedt de dameszanggroep Confetties op met de nodige meezingers.

Donderdag 23 mei is de start bij Hotel Het Landhuis
Gedurende de gehele avond zal dweilorkest Krisus de muzikale klanken verzorgen, hét dweilorkest uit Rossum in Twente (Overijssel)!

Deze avond kun je langs de route letters vinden. Deze letters vormen samen een woord. Denk je het woord te hebben gevonden? Stuur je antwoord dan in via het formulier dat je op dat moment op de website vindt en maak kans op één van de prijzen. De eerste 20 deelnemers die op de donderdag met een hond meelopen ontvangen bij de finish wat lekkers voor de hond.

Voor de Rolstoel3daagse is deze dag een rustdag.

Vrijdag 24 mei is de start bij de Marktsteen op de Groote Markt
Bij vertrek vanaf 17.30 uur, tijdens de pauze op de Potskamp en bij terugkeer op de markt kun je genieten van de muzikale klanken van dweilorkest de Sputterkearls.

Op de markt vanaf 17.40 uur en bij de Potskamp zal NextDanceStudio verschillende optredens verzorgen. Laat je verrassen! Om 20.00 uur volgt dan de feestelijke intocht met voorop de Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo. Bij de finish mag draaiorgel ’t Piepenrek natuurlijk niet ontbreken. Er wordt afgesloten met het uitdelen van de medailles met hulp van de vrijwilligers, de leerlingen van het Twents Carmel College (TCC) en (ook dit jaar gelukkig weer) burgemeester Patrick Welman.

Meer informatie over de groepen die deelnemen aan de nevenactiviteiten vindt u op de website van de Wandel4daagse en natuurlijk op hun eigen website.

Let op: vergeet je niet in te schrijven. De inschrijving sluit op maandag 20 mei om 18.00 uur.