Sport & Vrije tijd

Lönsberg Klim Classic

OLDENZAAL - De liefhebbers van klimwerk komen op 19 mei (eerste pinksterdag) aan hun trekken, want dan organiseert OWC de Lönsberg Klim Classic in het grensgebied met Duitsland. Er kan uit drie afstanden gekozen worden, namelijk 85, 110 en 135 kilometer. De toertocht gaat via Weerselo, Ootmarsum (waar een klim uit het parcours van het Nk voor professionals is opgenomen), Vasse en autoluwe binnenwegen naar de grens bij Halle.

Foto Renners OWC: Kees Tetteroo
Foto Renners OWC: Kees Tetteroo

Bij Blekkers Hofcafé is een pauzeplaats ingericht. Hier splitst de route zich:

- de 85 km gaat over de Lönsberg met zijn bekende uitkijktoren en dan via Lage, Lattrop, Denekamp en de Tankenberg terug naar Oldenzaal.

- de 110 en 135 km toerfietsters maken een extra lus rondom het heuvelachtige Uelsen met zijn fraaie vergezichten. Zij komen weer terug bij de pauzeplaats en rijden dan dezelfde route als de 85-kilometer fietsers naar Oldenzaal.

- van deze toertocht is de 135 km opgenomen in het ‘Brevet des Cyclistes’. Dus spaar je voor het klimbrevet, dan verdien je hier na hard werken twee sterren.

- de 85 kilometerroute is met pijlen en verwijzingsborden uitgezet, de 110 en 135 km is van de pauzeplaats Blekkers Hofcafé alleen verder te rijden op GPX.

- de gevaarlijke punten op de route worden op de route met borden duidelijk weergegeven. Bij de start is een kaart beschikbaar waarop deze gevaarlijke plekken zijn gemarkeerd.

- een materiaalwagen is beschikbaar en op de start- en pauzeplaats is EHBO aanwezig. In het clubgebouw kan gebruik gemaakt worden van douche en toilet.

- tijdens de tocht wordt er gezorgd voor de nodige versnaperingen en na afloop kan er bij het clubgebouw iets hartigs van de barbecue genuttigd worden.

- de Lönsberg Klim Classic heeft van de NTFU het predikaat ‘extra goed geregeld’ gekregen.

 

Startplaats: clubhuis ‘Surplace’, Oude Almeloseweg 1, Oldenzaal. Tel. 0541-511383.

Pauzeplaats: Blekkers Hofcafé, Am Feriengebiet 5, 49843, Uelsen . Tel. 0049-5942 989377.

Starttijden: 135 km van 8.00 tot 9.00 uur. De 85 en 110 km vanaf 8.00 tot 10.00 uur.

Kosten: bij voorinschrijving € 5,00 voor NTFU-leden en € 7,00 voor niet-leden. Voor daginschrijvers zijn de kosten € 6,00 voor NTFU-leden en € 8,00 voor niet-leden. Inschrijven met Scan&Go. De voorinschrijving is al geopend.

Uw reactie