Sport & Vrije tijd

Nieuwe baan in Park Stakenkamp in gebruik

Jeu de boules in Zuid-Berghuizen

OLDENZAAL - De jeu de boulers in Zuid-Berghuizen hebben een nieuwe baan in Park Stakenkamp. Net voor de heg van boerderij en huiskamer van de wijk Stakenboer kunnen ze hun hobby nu uitvoeren. Van het baantje wordt al druk gebruik gemaakt.

Niet alleen door het clubje jeu de boulers, maar ook de deelnemers aan het project De Actieve Ontmoeting in Stakenboer hebben de kunst van het jeu de boulen al uitgeprobeerd. De jeu de boulesbaan in het park is in de plaats gekomen voor het baantje op het sportpark van FC Berghuizen. Dat moest wijken voor de bouw van de kleedaccommodatie met ondergrondse berging van de voetbalclub. In goed overleg tussen de boulers, FC Berghuizen, Stichting Kansrijk Berghuizen en de gemeente werd in het park een goed alternatief gevonden. ”Een plek met zon en schaduw”, klinkt het tevreden uit de mond van Ben Schrooten, woordvoerder van de jeu de boulers. En wijzend op de door welzijnsstichting Impuls beheerde boerderij: ”Ook nog eens met koffie in de buurt.”

Iedereen mag van het openbare baantje gebruik maken. Wel wordt verwacht dat het fijne grind na goed sporten netjes wordt aangeharkt. De aanleg werd tegelijk uitgevoerd met het vervangen van alle paden in Park Stakenkamp, waar op dit moment druk aan wordt gewerkt. Tot dit werk behoort ook de complete herinrichting van de Rozenhof in het 3.2 hectare grote park.

Uw reactie