Sport & Vrije tijd

Met iconen Heracles en Heerenveen

Heerlijk voetbalavondje bij Quick’20

OLDENZAAL - Supportersvereniging Black and White van Quick’20 haalde twee iconen uit het betaalde voetbal naar Oldenzaal. Een gouden zet, want de erevoorzitters Jan Smit van SC Heracles en Riemer van der Velde van SC Heerenveen zorgden voor een heerlijk avondje in het clubgebouw op Sportpark Vondersweijde.

Jan Smit (van 1946) en Riemer van der Velde (van 1940)  hebben inmiddels een gevorderde leeftijd maar stralen nog altijd een opmerkelijk jeugdig enthousiasme en liefde voor het voetbal uit. En dan natuurlijk voor hun eigen clubs in het bijzonder.

Met de komst naar Quick’20 loste Riemer van der Velde een oude belofte aan voorzitter Ben Oude Nijhuis van Black and White in. Dat zegt veel over de oud-voorzitter van SC Heerenveen, ook al omdat hij ondanks sneeuwbuien op deze avond vanuit Friesland naar Oldenzaal toerde, waarbij hij onderweg in Ommen Jan Smit oppikte. Want het tweetal is erg goed bevriend. Dat dat ook al was tijdens hun bestuurlijke loopbaan, wordt duidelijk in het forumgesprek onder leiding van Engelbert Heideman. Voor de tientallen bezoekers was het genieten van de vele, smeuïge anekdotes. Bijvoorbeeld over de avonturen met de helaas vroeg overleden Fritz Korbach, die zowel trainer was bij SC Heerenveen als SC Heracles. Na enkele succesvolle jaren werd Korbach door Riemer van der Velde ontslagen bij Heerenveen. “Maar een dag later zijn we wel samen gaan vissen, met regelmatig een Beerenburg, waarbij we ontzettend hebben gelachen. Dat kon met Fritzie.”

Van der Velde tipte daarna Jan Smit dat hij Korbach moest aanstellen bij Heracles. Ook Smit vertelde veel te hebben gelachen met Korbach, die zijn toenmalige voorzitter overigens wel typeerde als bijzonder zuinig. “Jan Smit huilt slechts met een oog...”

Smit kon er in het clubgebouw van Quick’20 hartelijk om lachen, net als om vele andere bijzondere momenten waarop hij met Van der Velde terugblikte, waardoor het een geslaagde avond was die de actieve supportersvereniging Black and White aanboad aan zowel de eigen trouwe leden als leden van Quick’20.