Sport & Vrije tijd

Geslaagd uitje voor alle kinderen, ongeacht budget

OLDENZAAL - Op de zaterdag voor Pinksteren beleefden 34 kinderen en tien begeleiders een onvergetelijke dag in Toverland, Limburg. Dit uitstapje van Okids, ter ere van de overleden collega Jarno Nijmeijer, werd voor de derde keer georganiseerd, maar voor het eerst in deze opzet. Een anonieme sponsor doneerde gul duizend euro met de opdracht om kinderen met een smalle beurs uit te nodigen. Daarnaast kregen kinderen de mogelijkheid om tegen een eigen bijdrage deel te nemen. Op verzoek van de donateur werden ook enkele Oekraïense kinderen uitgenodigd.

Stichting OKids merkte op dat dit een wenselijk en inclusief systeem is. Doordat ook kinderen zonder financiële beperkingen tegen betaling konden deelnemen, werd het uitje écht toegankelijk voor iedereen. Bovendien zorgde deze opzet voor financiële anonimiteit, omdat alle kinderen samen deelnamen aan het uitstapje.

Dit uitje was voor alle deelnemers bijzonder en relevant, aangezien kinderen uit Twente normaal gesproken niet snel naar Toverland gaan. De grote afstand gaf het gevoel van een mini-vakantie, waardoor het samen reizen naar de bestemming een extra dimensie kreeg.

Met alleen maar blije gezichten in Toverland kan het uitstapje als zeer geslaagd worden beschouwd. Stichting OKids heeft de intentie om dit uitje in het pinksterweekend van 2025 opnieuw te organiseren – wederom uit naam van Jarno – en op dezelfde manier als dit jaar. Hiervoor is de stichting op zoek naar sponsors en kinderen met een smalle beurs. Donateurs en ouders van kinderen met een smalle beurs kunnen contact opnemen met Ken Beimer via

ken@oldenzaalkids.nl of tel. 06-22880760.     

Uw reactie