Sport & Vrije tijd

Fitte start bij HANTEI na de zomervakantie

OLDENZAAL - Budovereniging HANTEI timmert aan de weg en wil zichzelf vernieuwen. Daarom startte de vereniging enige tijd geleden met Kick-HIIT en met Cardio Combat. Nieuwe takken van sport voor andere doelgroepen.

“Judo, Jiu Jitsu en Taekwondo, de traditionele sporten waar onze focus altijd lag en nog steeds ligt, is een echte opleiding waarbij je steeds een hoger niveau bereikt.

Daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Je traint op vaste tijden in de week. De wedstrijden zijn vooral in de weekends. We merken dat jongeren steeds individueler bezig zijn.

Ze willen nergens meer aan vast zitten,” legt voorzitter Willem van Haren uit. “En dan moet je gaan bedenken hoe je een breder publiek kunt bereiken. Sinds 1968 zijn we een begrip in Oldenzaal voor traditionele vechtsporten. De plek waar iedereen, jong en oud, zich kan uitleven in diverse vechtsporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde trainers. Niet iedere Oldenzaler weet dat HANTEI nog veel meer te bieden heeft. Dat willen we onder de aandacht brengen.”

Bij Kick-HIIT ga je met stoten en trappen tekeer tegen de bokszak. HIIT staat voor ‘High Intensity Interval Training’. Je werkt intensief aan je uithoudingsvermogen en het aansterken van je spieren. Je doet veel afwisselende oefeningen, snel en beweeglijk. Bovendien is het leuk en geschikt voor iedereen. Deze nieuwe lessen vinden plaats op dinsdagavond en woensdagochtend. De dinsdagavond is meer gericht op vechtsportcombinaties met motiverende muziek. Deze lessen worden verzorgd door Heidy van Hoogmoed. Trainer Sander Oude Luttikhuis richt zich woensdagochtend meer op Muay Thai (Thai Boxen) technieken.

Cardio Combat is een groepsles; het is een workout met vechtsportbewegingen op muziek. De achtergrond van de vechtsport zit erin verweven met traptechnieken en armbewegingen zonder contact met anderen. De nadruk wordt gelegd op core-training. Daarbij wordt je lichaam gestabiliseerd tijdens oefeningen en verminder je de kans op blessures. Op het moment doen er veel vrouwen van verschillende leeftijden mee, maar het is ook zeer geschikt voor mannen. De lessen vinden plaats op vrijdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur.

Willem zit nog vol ideeën over hoe hij zijn vereniging kan vernieuwen. Hij wil onder andere iets organiseren voor ouderen die met pensioen zijn. Daarnaast wil hij de kantine gezelliger en aantrekkelijker maken en de voorgevel een update geven. Plannen genoeg!

Lijkt het je leuk om een les uit te proberen? Kijk voor meer informatie op www.hantei.nl.