Sport & Vrije tijd

Feestelijke opening natuurspeelplek bij NMECO de Höfte

OLDENZAAL - Oldenzaal is een prachtige natuurspeelplek rijker en deze zal feestelijk geopend worden op donderdag 12 januari om 9.30 uur. Deze plechtige taak zal worden uitgevoerd door de wethouders Evelien Zinkweg en Maaike Rödel onder toeziend oog van de schoolkinderen die destijds mee hebben geholpen bij het ontwerpen.

In 2020 ontstond het plan voor het maken van twee natuurspeelplekken bij NMECO de Höfte. Door te spelen in de natuur leren kinderen waarde hechten aan hun omgeving. Spelen in de natuur zet aan tot ver- en bewondering, creativiteit en leren samenwerken. Maar bovenal is spelen in de natuur ontzettend leuk! Kinderen mogen hier lekker banjeren en vies worden.

De kleinere natuurspeelplek, vlak naast de boerderij, was begin 2021 al klaar. Hier wordt inmiddels volop gebruik van gemaakt door kinderen van alle leeftijden. Om het ook voor de wat oudere kinderen spannend en uitdagend genoeg te houden, is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan een tweede natuurspeelplek. Hier kan worden geklommen, gebalanceerd en gestruind en er is eveneens een plek om met water te spelen. De Höfte hoopt hiermee veel kinderen het plezier van buiten spelen in de natuur te laten (her)ontdekken. De Höfte is op alle dagen van de week geopend, maar de grote natuurspeelplek is ook buiten deze openingstijden te betreden.