Sport & Vrije tijd

FC Berghuizen VR1 kampioen!

OLDENZAAL - De laatste wedstrijd van de vrouwen hoofdmacht van FC Berghuizen, een derby tegen De Tukkers Vrouwen 1, werd tweede pinksterdag op eigen veld gespeeld. Met Nuenen Vrouwen 1 op de hielen met maar één punt verschil moesten de vrouwen er nog even flink aan trekken. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Uiteindelijk werd het team de meer dan terechte kampioen in de landelijke hoofdklasse-B.

Gelijkspel
FC Berghuizen Vrouwen 1 startte de wedstrijd een paar minuten later dan Nuenen die op eigen veld tegen Trekvogels speelde. Het was thuis in Oldenzaal een matige, onrustige en bij vlagen slordige wedstrijd waar De Tukkers zich kranig weerden tegen de beoogd kampioenen. De vele bezoekers zagen het kampioenschap al in rook opgaan toen bleek dat Nuenen voorstond met 2-1 terwijl het op ’t Venterinck nog steeds 0-0 was. In de laatste minuut echter was de wedstrijd van Nuenen ten einde en bleek de eindstand 2-2. Toen pas wisten de Berghuizenaren dat het kampioenschap binnen was. Een ontlading ontstond met bloemen van het bestuur, medailles van de KNVB, kampioenshirts en kampioenschalen van de hoofdsponsor en vuurwerk en champagne.

Topklasse
Het vrouwenteam, onder bezielende leiding van trainer Goran Kristofer, teammanager Leo Benneker, verzorger Rik Arends en assistent-scheidsrechter Jasper Dijkhuis, speelde dit seizoen in de landelijke hoofdklasse-B van de KNVB en behaalde maar liefst 49 punten uit 22 wedstrijden. Door het kampioenschap gaat Vrouwen 1 naar de Topklasse waarvan de wedstrijden op zaterdag worden gespeeld. De meeste speelsters gaan door, er komt een paar nieuwe speelsters bij en de voltallige begeleiding blijft eveneens.

Feest
Het bestuur bood het team en de begeleiding na afloop een instuif in de kantine aan met aansluitend een warm en koud buffet. Er was veel waardering voor alle speelsters en begeleiding want op sinds 2014 is het eerste vrouwenteam geen kampioen meer geweest. Vervolgens werd er flink gefeest waarbij het nog lang onrustig bleef op sportpark ’t Venterinck.