Sport & Vrije tijd

Evy Oude Engberink Nederlands kampioen

OLDENZAAL - Ook dit jaar deden er weer jeugdleden van KV Vooruitzicht mee aan de Nederlandse Kampioenschappen. Dit jaar vonden deze plaats in Noord Deurningen bij klootschietersvereniging Nooit Gedacht. Van KV Vooruitzicht deden Evy Oude Engberink, Max Oude Engberink en Bram Schopman mee. 

Evy Oude Engberink was in vorm. Ze begon vol goede moed aan de wedstrijd en liet schot na schot zien wat ze in zich had. Op de rechte stukken schoot ze erg ver en waren de schoten gemiddeld meer dan honderd meter. In de bochten kwam ze niet altijd fijn uit, maar ze liet zich niet uit het veld slaan.

Met negen schoten kwam ze over de finish en dit leverde haar een derde plaats op. Op het veld ging ze vijf keer knallen. Schot na schot was goed en ze maakte het haar concurrenten lastig. Helaas ging de laatste iets schuin, maar ze maakte haar meters wel.

Na vijf schoten wars KV Vooruitzicht dan ook zeer tevreden over haar einduitslag. Helaas kwam ze net 1,25 meter tekort voor een gouden plak, maar trots is de vereniging op de tweede plaats. Het laatste onderdeel was zetten. Hier gooide ze een afstand van 36,02 meter. Dit is in de buurt van haar persoonlijke record.

Ook hier was het verschil minimaal. Evy kwam net 25 centimeter tekort voor een gouden medaille, maar ze mocht trots de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Met twee keer zilver en één keer brons kon de dag al niet meer stuk. Maar toen kwam de algemene prijs. Was het Evy of toch Dylana die zich algemeen kampioen mocht noemen? Met 0,02 punten verschil mocht Evy zich algemeen kampioen noemen van de meisjes in categorie 3.

”Wij zijn ontzettend trots op onze Evy, van harte gefeliciteerd met dit resultaat.”