Sport & Vrije tijd

Deze voorjaarsvakantie feest bij OKids

OLDENZAAL - In 2023 is het alweer tien jaar geleden dat stichting OKids opgericht werd en dat is een reden voor een feestje! Deze voorjaarsvakantie kunnen kinderen van de basisschool terecht bij dit verjaardagsfeest. In dit jubileumjaar staat het herbeleven van hoogtepunten in tien jaar OKids centraal. Typetjes van de afgelopen jaren zullen een terugkeer maken. Sommige goed en sommige slecht.

Agent Croky uit 2018 kwam met een waarschuwing voor agent Gadriel die het verjaardagsfeest wil gaan verpesten. Dus naast dat er een feest gevierd wordt, zullen de kinderen deze ongenodigde gast in de gaten moeten houden. Tussen de middag is er weer een knutseluurtje voor de knutselaars.

De activiteit in de voorjaarsvakantie staat gepland op woensdag 1 maart van 10.00 tot 16.00 uur bij de gymzaal van de Windroos aan de Lariksstraat 11. Deze dag is toegankelijk voor kinderen van de basisschoolleeftijd, maar de adviesleeftijd is nog altijd 5-10 jaar. Kinderen die meedoen worden gevraagd een lunchpakketje en zaalschoenen mee te nemen.

Opgeven kan via www.oldenzaalkids.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over de planning in de voorjaarsvakantie.

Dit jaar is er geen verplichte bijdrage meer aan de dagactiviteiten, zodat activiteiten extra toegankelijk zijn voor kinderen die vaker leuke activiteiten moeten missen. Verder probeert OKids dit jaar kinderen van verschillende nationaliteiten te betrekken bij haar activiteiten. De focus wordt nu gelegd op het betrekken van Oekraïnse kinderen, maar die focus moet in de loop van het jaar worden verbreed. Middels een begrippenlijst in acht verschillende talen op de website zouden de activiteiten al toegankelijk moeten zijn voor zoveel mogelijk kinderen.