Sport & Vrije tijd

Deelname Arctic Challenge levert mooi bedrag op

OLDENZAAL - Het avontuur van Ton Klaassens uit Oldenzaal en Frank van het Bolscher uit Delden begon op donderdag 11 januari. Samen gingen zij het avontuur aan, om als Social Media Team, de Arctic Challenge Tour 2024 vast te leggen. De Arctic Challenge Tour is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerste plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor de teams en voor het voertuig, om te zien hoe de teams omgaan met tegenslag en kameraadschap. 

Bij de start van de Arctic Challenge Tour stonden 37 teams aan de start. Ze vertrokken vanuit Emmeloord. Via opgegeven of te verdienen coördinaten moesten de teams de kortste route rijden. Ondertussen kregen de teams allerlei puzzels en opdrachten om extra punten te verdienen.

De tocht leidde via Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Lapland naar de plaats Levi in Lapland. In Levi was een ‘rustdag’. Rustdag tussen aanhalingstekens want daar werd door de teams ge-ijskart, een tocht van ruim 100 kilometer met Sneeuwscooters gemaakt en hebben de teams een tocht met sledehonden gemaakt! Dit bij temperaturen van verder onder de -30°.

Na de rustdag werd er via de kortste route weer koers gezet richting het Nederlandse Beckum waar de teams zondag 21 januari om 15.00 uur weer aankwamen bij het Wapen van Beckum.

Niet elk team heeft dit jaar de eindstreep bereikt. Door de koude waren er teams die met hun auto, vanwege motorstoringen niet verder konden. Her en der gleed er in het hoge noorden een deelnemer van de weg, maar omdat de meeste teams voorzien waren van sleepkabels en lieren, en de bereidheid elkaar te helpen erg groot was, konden zij hun weg ook weer vervolgen.

Onderweg zijn er rendieren, elanden en ander wild gespot. Ook hebben de teams een stuk van de Atlantic Road in Noorwegen gereden. Deze weg is terecht uitgeroepen tot een van de mooiste wegen van Europa.

Bij de poolcirkel, waar de teams ook gereden hebben werden temperaturen van -38° gemeten.

Het was een fantastisch avontuur. Het Social Media Team heeft naast dat ze de Arctic Challenge Tour 2024 op Social Media hebben gepromoot, met hun avontuur ook nog eens € 1.750,- euro ingezameld, die bij de finish in Beckum middels een cheque is overhandigd aan Remy Bosch van ‘Mijn Droomkamer’. Deze stichting zorgt dat een gezin dat het financieel moeilijk heeft, voor de kinderen een mooie compleet ingerichte slaapkamer krijgen.