Sport & Vrije tijd

De paashaas bij vv Oldenzaal

OLDENZAAL - Op een zonnige tweede paasdag werd op initiatief van vv Oldenzaal een speciale editie van sport en spel georganiseerd. Meerdere gezinnen, in totaal 50 deelnemers waarvan 25 kinderen, deden mee aan een gezamenlijke warming-up en energizer. 

Daarna speelden ze met het eigen gezin sportieve spelletjes. Die bestonden onder meer uit ouderwets blikgooien, koekhappen, maar ook een kruiwagenrace, ballonloop en uiteraard een eierloop. Bij alle spelletjes konden er punten worden verdiend en was er een gezinswinnaar. De kinderen en de (groot)ouders deden fanatiek mee en er werd hier en daar op het scherpst van de snede gespeeld. Het plezier stond voorop en overal zag je stralende kinderen. Sommigen waren zo enthousiast dat ze nog een rondje spelletjes wilden spelen.

Na de spelletjes konden de kinderen natuurlijk nog eieren zoeken die door de paashaas waren verstopt. Dit werd met veel overgave gedaan, alle eieren werden gevonden. Als afsluiting was er voor de ouders een welverdiende kop koffie en ranja voor de kinderen. Alle kinderen kregen na afloop een aandenken mee naar huis. Al met al was het een groot succes en op naar een volgende speciale editie.

Sport en spel

Sport en spel is op zondagochtend en verloopt onder professionele begeleiding op de velden van sportcomplex de Thij. Er worden oefeningen uitgezet en samen (bal)spelletjes gedaan. “Met dit aanbod richten wij ons op de algemene ontwikkeling van kinderen. Ze zijn niet met voetbal bezig, maar met bewegen in het algemeen”, zegt de organisatie. “Verder is het vooral leuk om een uurtje qualitytime te hebben met je (klein)kind en is het fijn om buiten te bewegen.”

Samen met je (klein)kind bewegen in de buitenlucht. Speels, laagdrempelig en vooral leuk! Dat zijn de ingrediënten van sport en spel voor ouder en kind.

De training is één keer in de twee weken op zondagmorgen vanaf 10.00 uur.

Zin om een keer te komen kijken en om mee te doen of heb je vragen?

Mail naar: sportenspelvvo@gmail.com