Sport & Vrije tijd

22 november 14.30 uur Pop-Up Boekenclub: Sonny Boy - Heel Nederland Leest

OLDENZAAL - Heel Nederland Leest is de grootste leesclub van het land. In november 2023 staat Nederland in het teken van lezen en verbinden. Onder de vlag van Heel Nederland Leest nodigen zij jou uit om samen met hen een bijzonder avontuur aan te gaan. Dit jaar draait alles om het thema 'Samen een goed boek lezen’. 

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Leescluborganisatie Senia viert dit feest graag mee en organiseert een open leesclub over dit boek.

Sonny Boy

Hij is zwart, zij blank. Hij is nog geen twintig, zij al bijna veertig. Hij is student uit het verre Suriname, zij een oer-Hollandse moeder van vier kinderen. In de herfst van 1928 ontmoeten ze elkaar, Waldemar Nods en Rika van der Lans. Kort daarop blijkt dat Rika zwanger is van haar zwarte kostganger. De prijs die dit schandaal eist, is hoog: Rika moet afstand doen van haar kinderen, Waldemar van zijn geliefde vaderland. Toch weten ze midden in de crisistijd een bestaan op te bouwen, samen met zoon Waldy, hun 'Sonny Boy'.

Kom jij het boek ophalen in de bibliotheek en lees je mee met de eenmalige boekenclub? Jolanda Klunder van Senia bespreekt graag alle ins en outs over dit boek tijdens de pop up boekenclub over Sonny Boy.

Deelnemen

Deelname op 22 november is gratis en iedereen kan meedoen. Graag vooraf aanmelden via jolanda.klunder@senia.nl